Yaşam Uyuşturucu bağımlısı doğan bebekler...

Uyuşturucu bağımlısı doğan bebekler...

Paylaş
Uyuşturucu bağımlısı doğan bebekler...

Yeni doğan bir bebeğin bacakları kontrolsüzce titrer mi? Eğer onu dünyaya getiren uyuşturucu bağımlısı bir anneyse, cevap ne yazık ki evet. İşte hamileyken uyuşturucu kullanan annelerin ve bebeklerinin acı hikayesi

ABD'de son 10 yıldır, 130.000'den fazla bebek uyuşturucu bağımlılığıyla doğdu. Braxton, uyuşturucu bağımlılığıyla doğan bir bebek. Abisi Jacoby ise doğduğunda bağımlı hale gelmişti bile!

Uyuşturucu bağımlısı anne Clorissa Jones yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatıyor: "İşteydim. Doğurmak üzereydim ve tuvalette kendime uyuşturucu enjekte ediyordum"

Bağımlı bir anne olan Reanne Pederson'ın oğlu Avery hayatını kaybetti. Ölüm sebebi ise annesinin uyuşturucu aldığı bi anda onu yanlışlıkla nefessiz bırakması. Anne, oğlunun ardınan bunları anlatıyor: "Uyuşturucu kullanırken her şey o kadar bulanık oluyor ki yaptığın her şeyin doğru olduğunu düşünüyorsun"

ABD'de 2010'dan bu yana 110 bebek, anne karnında ya da anne sütünden uyuşturucu aldıkları için hayatını kaybetti.

Hamilelik döneminde uyuşturucu kullanımı birçok riski beraberinde getiriyor. Erken doğum, gelişme geriliği, ani bebek ölüm sendromu, mekonyum boyanması, preeklampsi, dekolman plsent riskinde artışa neden olur. Uyuşturucu kullanımından dolayı annenin AIDS (HIV) olma riski yükselir ve bu durum bebeğe de geçebilir.

Hamilelik döneminde uyuşturucu kullanan annelerin bebekleri doğumdan sonra bağımlılık ve yoksunluk belirtileri gösterirler. Bebekte titreme, ateş, ishal, beslenememe, solunum güçlüğü, kilo kaybı gibi belirtiler görülür. Bebekte ilaç tedavisi gerekir. Emzirme döneminde kullanılması durumunda bebeğe geçer.

HÜRRİYET- Elvan Yarma

Haberin Devamı