Zonguldak Uyuşturucu satıcılarına hapis cezası

Uyuşturucu satıcılarına hapis cezası

Paylaş
Uyuşturucu satıcılarına hapis cezası

Uyuşturucu satıcılarına hapis cezası

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK’ta uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 şüpheliden tutuklu sanık Ç.B. 12 yıl 6 ay, tutuksuz sanık F.K. ise 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Ağustos 2017 yılında Devrek ilçesinde meydana geldi. Polis ekipleri, ilçede uyuşturucu madde ticareti yapıldığı iddiasıyla çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından F.K., Ç.B. ve G.S. gözaltına alındı. Ç.B.’nin evinde yapılan aramada 20 adet uyuşturucu hap, 29 gram sentetik uyuşturucu maddesi bonzai, 12 gram esrar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.K. ve Ç.B. tutuklandı. F.K. olaydan 7 ay sonra ise avukatının yaptığı itirazın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısının olayla ilgili soruşturmasını tamamlamasının ardından şüpheliler hakkında ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu sanık Ç.B. ve avukatlar katıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ç.B.’nin 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Tutuksuz sanıklardan F.K.’nın da 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti, diğer sanık G.S.’nin ise beraatine karar verdi.

Haberin Devamı