Ekonomi Uzan'dan İsviçre'ye 300 milyon euroluk dava

Uzan'dan İsviçre'ye 300 milyon euroluk dava

Paylaş
Uzan'dan İsviçre'ye 300 milyon euroluk dava

İş adamı Cem Uzan, İsviçre'yi ailesinin yaklaşık 300 milyon euroluk altın ve diğer varlıklarını bloke etmek ve Türkiye'ye aktarmakla suçluyor

İş adamı Cem Uzan’ın, tasarruflarını rızası olmadan Türkiye’ye aktaran İsviçre’ye 300 milyon avro tazminat talebiyle dava açacağı bildirildi. İsviçre’nin "NZZ am Sonntag" gazetesi, Uzan’ın İsviçre’yi ailesinin yaklaşık 300 milyon euroluk altın ve diğer varlıklarını bloke etmek ve rızası olmadan Türkiye’ye aktarmakla suçladığını yazdı.

Haberin Devamı

Gazete, 2002 seçimlerine Genç Parti ile katılan Uzan’ın, nisan ayında Washington’daki Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Tahkim Mahkemesi’ne (ICSID) Nisan 2015’te başvuracağını belirtti. Gazetenin haberine göre Uzan, Türkiye ile İsviçre arasındaki yatırım koruma anlaşmasından doğan haklarının ihlal edildiğini ve İsviçre’nin herhangi bir hukuki dayanağı olmadan ülkedeki varlıklarını Türkiye’ye iade ettiğini ileri sürdü.

İsviçre Adalet Bakanlığı da Uzan ile İsviçre arasında yaşanan uyuşmazlığı doğruladı. Uzan’ın açacağı davayla İsviçre, tarihinde ilk kez yatırım koruma anlaşması nedeniyle mahkeme verilmiş olacak.

AA