Gündem Uzanlar'a İstanbul Barosu'ndan avukat istendi

Uzanlar'a İstanbul Barosu'ndan avukat istendi

Paylaş
Uzanlar'a İstanbul Barosu'ndan avukat istendi

Cem Uzan, babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan'ın da aralarında bulunduğu 48 sanığın "dolandırıcılık" ve "zimmet" suçlarından yargılanmalarına bugün devam edildi

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya Salih Bora, Mehmet Koray Özkaya, Nedim Çokçok, Gül Çelebi, Selahattin Bal, Vasıf Soner Çokbilgin, Şaban Ak ve Cengiz Akgün’ün bulunduğu 8 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu, avukat Şaylan Çığgın’ın, sanıklar Cem Cengiz Uzan, Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan’ın vekilliğinden çekildiğini kaydetti.

PARİS’TEN VEKALETNAME

Cem Cengiz Uzan’ın avukatı Celal Ülgen 28 Haziran tarihinde kendisine Paris’ten vekaletname gönderildiğini, diğer sanıkların da vekaletlerini aldığı zaman mahkemeye bildireceğini söyledi.

UZANLAR İÇİN BARODAN AVUKAT TALEBİ

Mahkeme heyeti, sanık Cem Cengiz Uzan hakkında verilen tutuklama kararının devamına, karar verirken, Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan’ın avukatının çekilmesi nedeniyle İstanbul Barosu’ndan avukat atanmasına karar verdi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

CEM UZAN’IN 21 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Murat Hakan Uzan ve Cem Uzan’ın, "suç işlemek için örgüt kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 9 ile 31’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianamede, aynı kişilerin "zimmet" suçundan ayrıca 21’er yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA)