Bilim - Teknoloji Uzaya Yolculuk İçin Yeni Çözüm
Paylaş
Uzaya Yolculuk İçin Yeni Çözüm

Bir dönemin en büyük hayali olan uzay turizmi önümüzdeki yıllarda gerçek mi olacak? İşte bu konuda atılan ciddi sektörel bir adımla ilgili ilk detaylar...

İnsanoğlunun aya ilk adımını atmasıyla birlikte yeni bir hayal de doğmuş oldu. Artık sıradan insanlar da uzaya seyahet edip ayda turistlik geziler yapabilecekti. Amerikan Başkanları'nın da desteklediği bu uçuş programları, büyük bir hüsranla sonuçlandı. Kabul edilirse 2030 yılında uzaydayız Test sonucunda yapılan kazalar NASA mensubu olmayan sivillerin uzay araçlarını kullanacak kapasitede olmadığını gösterdi.

Haberin Devamı

Diğer sorun ise enerji krıziydi. Tüm bu planların üzerinden 30 yıldan fazla geçti. Günümüzde ise özel sektör uzaya turistlik seyahet projeleri üzerinde çalışıyor. Amerikan Ordusu'yla yakın temasta olan silah üreticisi Lockheed Martin, NASA'ya doğa dostu bir uzay jeti projesi sundu. NASA eğer bu teklifi kabul ederse önümüzdeki yıllarda doğa dostu süper sonik jet uçakları sayesinde parası olan herkes uzaydan dünyayı izleyebilecek. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.