Uzmanından onaylı iftar menüsü

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'dan hem sağlıklı hem de doyurucu iftar yemeği tarifi ve günlük iftar - sahur menüsü önerileri...

10 Mayıs 2019, Cuma 15:10
A A
Uzmanından onaylı iftar menüsü

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'dan örnek iftar menüsü ve sağlıklı bir tarif...

ÖRNEK MENÜ:

SAHUR

● 1 kase mercimek çorbası

● 1 dilim ıspanaklı-kıymalı börek (tarifi altta)

● 1 bardak ayran

● 4 tane kayısı

İFTAR

● 1 kase yoğurtlu çorba

● 2 adet fırında salçalı tavuk baget

● 4 yemek kaşığı yeşil fasulye

● Bol salata

● 1 porsiyon meyve

ARA

● 1 dilim güllaç

ISPANAKLI KIYMALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

● 1 kg ıspanak

● 250 gram kıyma

● 3 yumurta

● 2 patates

● 1 bardak rendelenmiş kaşar

● Yarım bağ yeşil soğan

● Yarım bağ maydanoz

● Tuz, kırmızıbiber ve karabiber

● 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:  

Yıkanmış ıspanaklar kaynar suya atılır, 30 saniye sonra çıkarılıp, soğuk suya atılır. Daha sonra suları iyice sıkılan ıspanaklar küçük küçük doğranır.

Ayrı bir tencerede kıymanın önce suyu çektirilir sonra üzerine biraz karabiber eklenir. Patatesler yarı haşlanır ve rendelenir. Doğranan ıspanağın içine pişmiş kıyma ve rendelenmiş patates eklenir. Daha sonra tüm malzemeler çiğden doğranır, yumurtalar üzerine kırılır ve iyice karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır ve unlanır. Karışım tepsiye dökülür. 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. 30 dakika sonra fırından çıkarılır ve üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir. Tekrar fırınlanır, kaşar kızarınca börek fırından çıkarılır.



Sıradaki haber yükleniyor...