“Hasta olan veya yiyeceğe dokunan elleri kirli olan biri.
“Son kullanma tarihini geçen yiyecekleri yemek.
“Bakterilerin kontamine gıdalar arasında yayılması (çapraz bulaşma): Hem market alışverişi sırasında hem de buzdolabı raflarınızda yiyecek saklarken kümes hayvanları, çiğ et, deniz ürünleri gibi kontamine riski yüksek yiyecekleri diğer yiyeceklerden uzak uzak tutmak, çapraz bulaşmayı önleyecektir.
“Donmuş gıdayı oda sıcaklığında veya sıcak suda çözdürmeye çalışmak.
“Donmuş gıdayı çözdürdükten sonra tekrar buzluğa geri koymak.
“Yumurtayı buzdolabına koymadan önce yıkamak: Yumurta rafa kaldırılmadan önce yıkandığında üzerindeki gözenekler genişler ve zehirlenmeye neden olan salmonella bakterileri kabuktan içeri daha kolay nüfuz eder.”