Beden Sağlığı Uzmanlar açıkladı! O besinler eklem kireçlenmesine birebir

Uzmanlar açıkladı! O besinler eklem kireçlenmesine birebir

Paylaş
Uzmanlar açıkladı! O besinler eklem kireçlenmesine birebir

Eklemleri korumak, sağlıklı eklemler, kıkırdak ve bağ dokusuna sahip olmak için yapılabilecek pek çok şey var. Kök Hücre Tedavisi Doktoru Yüksel Büküşoğlu, "Beslenme alışkanlıkları değiştirildiğinde eklem kireçlenmesi ve kıkırdak hasarı problemlerinde iyileşme sağlanabiliyor. Çünkü kıkırdak, yediğiniz gıdalara göre kendini yenileyebiliyor. Yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre jöleli gıdalar tüketmek, C vitamininden zengin beslenmek ve egzersiz yapmak eklem kireçlenmesi şikayetlerini azaltıyor" dedi

”Jöle; sığır ve balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile elde edilen jelatinden yapılan bir gıdadır" diyen Kök Hücre Tedavisi Doktoru Yüksel Büküşoğlu, bu araştırmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

KUVVETLENDİRİP HASARA KARŞI KORUYOR

"Belki de kültürümüzün bize bir hediyesi olarak düşünebileceğimiz paça çorbası, bol miktarda jelatin içerir. Jelatin, bizim kıkırdak tutkalı olarak tarifleyebileceğimiz kolajen adlı maddenin vücutta üretilmesine destek olan aminoasitler bakımından fazlasıyla zengin bir gıda takviyesidir.

Gıdalarla alınan hayvansal jelatin vücudumuzda kolajen dokuların sentezini artırarak kıkırdak ve bağ dokularını kuvvetlendiriyor, kıkırdak hasarına karşı koruyor ve ayrıca yaraların kapanmasını hızlandırıp cildin gençleştiriyor. Bu açıdan beslenmemize bol jöle, jelatin ve C vitamini eklemenin, eklemlerimizi sağlıklı tutmada, kıkırdak tamiri ve doku onarımında yararlı bir rol oynayabileceğini söyleyebiliriz."

Haberin Devamı

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NE ZAMAN ÖNERİLİYOR?

Dr. Yüksel Büküşoğlu ancak tıbbi olarak gerek duyulduğu takdirde eklem kireçlenmesinin son safhaya gelmemiş vakalarında, kıkırdak hasarında ve spor yaralanmalarında kök hücre tedavisini önerebildiklerini belirtti. Bununla birlikte Dr. Yüksel Büküşoğlu hastaların ilk önce kilo vererek ve yedikleri gıdalara dikkat ederek kendilerini korumalarına ve sağlıklarına önem vermelerinin gerekliliğine dikkat çekti.