Beden Sağlığı Uzmanlar uyardı: Gıda maddesi diye onaylatıp ilaç gibi satıyorlar

Uzmanlar uyardı: Gıda maddesi diye onaylatıp ilaç gibi satıyorlar

Paylaş
Uzmanlar uyardı: Gıda maddesi diye onaylatıp ilaç gibi satıyorlar

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, bazı maddelerin bakanlıktan onay alınırken 'gıda maddesi' diye gösterildiğini ancak daha sonra ilaç gibi satıldığını belirterek “Bu konuda televizyonlarda şarlatanlık diyebileceğimiz noktada reklam ya da pazarlama yapanlara itimat edilmemeli” dedi

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, özellikle televizyonlarda reklamı yapılan birtakım ilaçların herhangi bir teste maruz bırakılmadan gıda maddesiymiş gibi onay alındığını ifade ederek uyarılarda bulundu.

'ŞARLATANLARA İTİMAT ETMEYİN'

Gıda maddelerinin onaylı olmasının sağlıklı oldukları anlamına gelmediğini kaydeden Polat, “Ne yazık ki eczanelerde de satışı ile ilgili birtakım onay süreçleri yürüdü. Bu yöntemlerin, bu ilaçların kesinlikle ciddi bilimsel çalışmalardan geçmiş ve onaylı olması gerekir. Bu konuda şarlatanlık diyebileceğimiz noktada reklamını ya da pazarlamasını yapanlara itimat edilmemesi gerektiğini söyleyebilirim. Onun dışında da kimse kafasına göre ilaç kullanmasın. En basit dediğimiz ilaç, ağrı kesici bile tansiyon ilaçlarının etkisini bozabiliyor, mide rahatsızlıkları ortaya çıkarabiliyor. Bunun dışında komşunun, komşunun çocuğunun verdiği ilaçlar kullanılıyor. 'Bu da iyi gelir sana teyze' falan deniliyor. Bu tür şeylere de güvenmeyin. En nihayetinde kalp doktorunuz ya da doktorunuz ne diyorsa o ilaçları kullanmanız gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı