Beden Sağlığı Uzmanlar yanıtladı: Koronavirüs kargo yoluyla bulaşır mı?

Uzmanlar yanıtladı: Koronavirüs kargo yoluyla bulaşır mı?

Paylaş
Uzmanlar yanıtladı: Koronavirüs kargo yoluyla bulaşır mı?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, can almaya devam ediyor. Şimdiye dek 28 ülkeye yayıldığı düşünülen koronavirüse Türkiye'de rastlanmadı. Ancak vatandaşlar, Çin'den gelen kargolar ve Çin malı ürünlerden koronavirüsün bulaşıp bulaşmadığını merak ediyor.Eminönü esnafı Çin'den mal getirtmek yerine stokları tüketmeyi tercih ediyor. Öte yandan, sosyal medyada yayılan koronavirüsle ilgili paylaşımlar, izleyenleri dehşete düşürüyor. Çin'den gelen kargolarla koronavirüsün taşınması iddiası ve sosyal medyadaki görüntülerin gerçekliği hakkında uzmanlar açıklamalarda bulundu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 564’e çıkarken virüsün dünya çapında 24 bin 607 kişiye bulaştığı belirtildi. Türkiye’de koronavirüs resmi olarak tespit edilmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çin'den gelen tüm uçuşlarda yolcular termal kameralarla taranıyor. Şu ana kadar 13 bin yolcu tarandı ve herhangi bir şüpheli vakaya rastlanmadı. Türkiye'de koronavirüs tanısı olan hasta yok" açıklamasında bulunmuştu. Türk halkının en çok merak ettiği konu ise, Çin’den gelen kargolarla koronavirüsün bulaşıp bulaşmayacağı oldu.

Haberin Devamı

Eminönü esnafı ticareti kısıtladı

Eminönü esnafı dahi, Çin’den mal getirtmek yerine stoktaki ürünleri kullandığını belirtti. ‘Çin malı olmazsa ticaretin devam edeceğini' düşünen Eminönü esnafı, insanların alışverişe temkinli yaklaştığını ve ürünlerin özellikle nereden geldiğini sorduğunu belirtiyor. Peki gerçekten kargoyla bulaşma ihtimali var mı ve bu konuda nasıl önlemler alabiliriz? Kargolarla koronavirüsün bulaşması hakkında, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.Sibel Gündeş ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mesut Yılmaz, merak edilenleri açıkladı.

Posta

Çin’den gelen kargolarla koronavirüs bulaşır mı?

Çin’den gelen kargolarla virüs bulaşması iddiası, sosyal medyada hızla yayılan The Simpsons (Simpsonlar) dizisinin bir bölümüyle ortaya atıldı. 27 yıl önce yayınlanan bölümde, Japonya’da ortaya çıkan Osaka Flu adlı virüsten söz ediliyor. Grip olan işçi paketleme sırasında kutunun içine öksürüyor ve virüs bu şekilde ABD’ye taşınıyor.

Haberin Devamı