Antioksidanı zengin gıdalar tüketin
Diyetisyen Dilara Koçak ise antioksidan açısından zengin gıdalar tüketilmesini önerdi. Koçak, sözlerine şöyle devam etti:
Her ne kadar normalleşme sürecine girmiş olsak da vakalar devam ediyor. Bu nedenle danışanlarımın beslenme planlarını düzenlerken, antioksidan açısından zengin gıdaların yer almasına daha da dikkat ediyorum. Özellikle saf Anadolu propolisini, eğer danışanım yetişkinse günde en az 20 damla, eğer çocuk ise günde en az 10 damla düzenli tüketmesini belirtiyorum. Herhangi bir hastalık belirtisi başlarsa bu miktarı 4 katına artırmalarını öneriyorum. Hastalık döneminde vücudun antioksidan ihtiyacı artıyor. Bu nedenle hastalık geçene kadar yüksek doz propolis kullanmak gerekiyor. Propolis çok güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra aynı zamanda çok güçlü bir antiviral, antifungal ve antibakteriyel.Vücudu sadece korona virüse karşı değil, diğer viral ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı da koruyor. Düzenli kullanımda hem hastalanma sıklığını azaltıyor hem de hastalığa yakalanma durumunda iyileşmeyi hızlandırıyor. Yaz aylarındayız veya tatildeyiz diyerek bağışıklık sistemimizi ihmal etmemeliyiz.