Edirne Uzunköprü’de eski okul binası 122 kişilik huzurevi olacak

Uzunköprü’de eski okul binası 122 kişilik huzurevi olacak

Paylaş
Uzunköprü’de eski okul binası 122 kişilik huzurevi olacak

Uzunköprü’de eski okul binası 122 kişilik huzurevi olacak

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Trakya Üniversitesi’ne bağlı eski meslek yüksekokulu binası hayırseverlerin desteğiyle 122 kişilik huzurevine dönüştürülecek.

Huzurevine dönüşecek olan eski okulun protokol imza töreni Edirne Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Protokolle eski okul binası hayırsevelerin de katkısıyla 122 kişi kapasiteli huzurevi olacak.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim kültürümüzde yaşlılarımıza yönelik davranışlarımız çok özellik arz ediyor, bizim insanımız yaşlıya yapılan hizmeti, anne babaya yapılan hizmeti kutsal kabul etmektedir. Bu çerçeve içerisinde Türkiye’de yaşlanan bir nüfus vardır. Bu Edirne açısından da çarpıcı bir gerçeği işaret ediyor. Türkiye’de yaşlı nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesi de Edirne’dir. Merkezde yeni huzurevinin inşaatına kısa süre içerisinde başlayacağız, bunun yanında Uzunköprü ilçemizde de atıl durumda bulunan eski Meslek Yüksekokulumuzu da huzurevine dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzunköprü’deki okulun dönüşümünde hayırseverlerimizin katkısı çok büyük olmuştur. Buradan hayırseverlerimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırsever iş insanı Bülent Uçar da, “Yaşlı insanlarımızın ömürlerinin son günlerinde huzur içinde kalabilecekleri bir yere katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve hayırsever iş insanı Bülent Uçar Huzurevi yapımı protokolünü imzaladı.

Haberin Devamı