Gündem Vahşice katledilen Türk kızları ile ilgili babadan flaş açıklama

Vahşice katledilen Türk kızları ile ilgili babadan flaş açıklama

Paylaş
Vahşice katledilen Türk kızları ile ilgili babadan flaş açıklama

Ukrayna’nın Harkov şehrinde yaşadıkları evde ölü bulunan Türk vatandaşı üniversite öğrencisi iki kızdan Buket Yıldız'ın Hatay'daki ailesinin evinde büyük bir keder hakim. Baba Levent Yıldız olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz. Olayın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi alamadık ancak saplantılı bir Türk vatandaşı erkeğin onları rahatsız ettiği söylentilerini duyduk. Kızımız bu konu hakkında bize hiçbir şey anlatmadı." dedi.

Tıp eğitimi almak için iki yıl önce gittiği Harkov'da kız arkadaşıyla kaldığı evde ölü bulunan Buket Yıldız'ın Samandağ ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki babaevine acı haber ulaştı.

Haberin Devamı

Büyük üzüntü yaşayan aileyi yakınları ve komşuları ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletiyor.

Baba Levent Yıldız, AA muhabirine, kızının eğitim amacıyla Ukrayna'da bulunduğunu söyledi.

Kızıyla her gün telefonla konuştuklarını, son iki gündür kendilerini aramaması üzerine durumdan şüphelendiklerini belirten Yıldız, şunları anlattı:

"Kızım bizi aramamazlık yapmazdı. Ulaşamayınca oradaki yakınlarımıza haber verdik ve evlerine gittiklerinde kapıyı açanın olmadığını söylediler. Sonra polise haber verildi ve kapı kırılarak içeri girmişler, kızım ve arkadaşının cenazesiyle karşılaşmışlar. Buket benim tek kızım, aynı evi paylaştığı arkadaşı da İzmirli ve o da ailenin tek kızı. Çok üzgünüz. Olayın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi alamadık ancak saplantılı bir Türk vatandaşı erkeğin onları rahatsız ettiği söylentilerini duyduk. Kızımız bu konu hakkında bize hiçbir şey anlatmadı."

Haberin Devamı

Yıldız, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve Ukrayna'daki konsolosluk ilgilileriyle irtibat halinde olduklarını, cenaze işlemleriyle ilgili süreci hızlandırmaya çalıştıklarını ifade etti.