Siyaset Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: Ekonomimizin gücüyle olumsuz gelişmelerin üstesinden geldik
Paylaş
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: Ekonomimizin gücüyle olumsuz gelişmelerin üstesinden geldik

Göktaş: Ülkemiz 15 Temmuz’da yaşanan menfur darbe girişimiyle büyük bir sınav verdi.

Hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin ilk andan itibaren sergilediği kararlı duruşu ve vatandaşımızın milli bir ruhla egemenliğine sahip çıkmasıyla bu hain girişim bertaraf edildi. Türkiye’nin son yıllardaki küresel krizlerde başarılı sınav veren finansal sistemi, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreçten de minimum etkilenerek başarıyla çıktı.

İstikrarlı ekonomimizin gücü; sıkı bütçe disiplini, düşük kamu borç stoğu ve güçlü bankacılık sektörü ile yaşanan bu olumsuz gelişmelerin üstesinden gelmemizi sağladı. Hükümetimizin ve Merkez Bankası’nın aldığı son derece yerinde kararların bu başarıdaki katkısını da vurgulamak isterim.


Çarkların dönmesi için destek verdik


Darbe girişiminden sonra ülkemizin notunun bir rating kuruluşu tarafından düşürülmesine rağmen, finans sektörü kredi kanallarını sağlıklı bir şekilde işletmiş ve mümkün olduğu ölçüde başta konut finansmanı olmak üzere tüm kredilerde oranlar düşürülmüştür. Böylece yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ekonomik büyümenin desteklenmesi için gerekli kredi arzı sağlanmaya devam edilmiştir. Firmalardan gelen yapılandırma talepleri karşılanmış, firmaların ödeme güçlüğüne düşerek ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilemelerini önlemeye gayret gösterilmiştir.

Ayrıca siyasi otorite, KHK’lar ile almış olduğu kararların uygulanması konusunda oldukça hassas davranarak gerekli aksiyonların bir an önce alınmasını sağlamıştır.

Finansal kesimin bir neferi olarak, bugün olduğu gibi yarın da üzerimize düşen görevlerin bilinciyle ülkemizle birlikte var olmak, Türkiye ekonomisini daha da güçlendirmek ve insanımızın refahı için büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük direnişin yıldönümünde vatan toprağı ve milli irade için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.

Haberin Devamı