Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Paylaş
Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, geleceğin mimarlarıyla buluştu

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, geleceğin mimarlarıyla buluştu

SİVAS, (DHA)- SİVAS Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimar Sinan Kültür Kulübü öğrencileri ile bir araya geldi.
Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Kültür Kulübü öğrencileri tarafından 'Sivas'ta Vakıf Kültürü ve Restorasyon Çalışmaları" adlı konferans düzenlendi. Mimarlık Fakültesi Teknik Resim Stüdyosunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Bülent Karakoç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Bülent Karakoç, "Cemal Karaca Bey'in tecrübelerinden faydalanmak için toplandık. Tecrübeden kastım şu: Sivas'taki kültür varlıkları üzerine araştırma, restorasyon çalışmaları üzerine bir takım tecrübeleri Mimarlık Fakültesi öğrencilerine kazandırmak aslında" dedi.
Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ise, vakfın ne anlama geldiğini anlatarak, "Şöyle baktığımız zaman ilk vakıf eseri Kabe'dir. İnsanoğlunun kaybolmayan bir duygusu vardır; anılmaktır. Erzurum Pasinler'de ilk defa resmi bir evkaf bir belge bulundu, 1048 yılında not düşülmüş. Bundan sonra bizim miladımız o olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğü onu baz almış" ifadelerini kullandı.
Karaca ayrıca kentte bulunan Gökmedrese, Şifaiye, Buruciye, Sivas Kongre Müzesi, Kale Camisi gibi eserlerde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı