Burdur Vali Aslantaş'tan kurum müdürlerine çağrı

Vali Aslantaş'tan kurum müdürlerine çağrı

Paylaş
Vali Aslantaş'tan kurum müdürlerine çağrı

Vali Aslantaş'tan kurum müdürlerine çağrı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Ali Arslantaş, İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısında kurum müdürlerine "İşinize yaramadığını düşündüğünüz, kurumdan uzaklaştırmak istediğiniz personelleri değil yeterli donanıma sahip ve yetkin personellerinizi görevlendirmeniz önem arz ediyor" diye seslendi.
Burdur İl Afet Risk Azaltma Planı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Ali Arslantaş, "İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlama sürecinde kurum ve kuruluşlarımızın, STK'ların ellerinden gelen tüm katkıyı yapması gerekiyor. Sizlerin aktif katılımıyla oluşturacağımız plan, sağlam, sağlıklı, öngörülebilir olacak, afetler karşısında hazır durumda olmamızı sağlayacak, can ve mal kaybını minimuma indirecektir" dedi.
Arslantaş, "İl Afet Risk Azaltma Planı içeriğinden de anlaşılacağı üzere teknik personellerden yararlanmanın şart olduğu bir plan olması sebebiyle, kurumlarınızdan istenen personellerin teknik personel olması ve istenen bilgi ve belgelerin AFAD Müdürlüğümüze ivedilikle gönderilmesi işlerimizi oldukça hızlandıracaktır. İşinize yaramadığını düşündüğünüz, kurumdan uzaklaştırmak istediğiniz personelleri değil yeterli donanıma sahip ve yetkin personellerinizi görevlendirmeniz önem arz ediyor" diye konuştu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz de şöyle dedi:
"İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plandır. Planın amacı İRAP'ın uygulamaya geçirilmesiyle afet sonrası faaliyetlere duyulan ihtiyaç ve ayrılacak kaynağın azaltılmasıdır. Böylelikle daha dirençli bir toplum ve daha güvenli yerleşim alanları oluşturulacak, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlanmış olacak, afetten kaynaklı kayıplar minimize edilecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı