Sivas Vali Ayhan, eğitim yatırımlarını inceledi

Vali Ayhan, eğitim yatırımlarını inceledi

Paylaş
Vali Ayhan, eğitim yatırımlarını inceledi

Vali Ayhan, eğitim yatırımlarını inceledi

SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Salih Ayhan, Sivas merkezde yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet verecek eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.
İlk olarak merkez Akdeğirmen Mahallesi okullar bölgesine kazandırılan Fevzi Paşa Spor Salonu'nu inceleyen Vali Ayhan, salon hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ayhan ve beraberindeki yetkililer daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Akdeğirmen Mahallesinde Sivas'a kazandırılacak olan 'Yetenek ve Beceri Merkezi'nde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Türkiye'de ilk olacak merkezde; çağın gereklerine uygun olarak, öğrencilerin yetenek ve becerilerini ön plana çıkaracak, daha verimli öğrenme ortamları sağlayacak 11 farklı atölyeye ek olarak; planetaryum, konferans salonu, 10D sinema ve kitap kafe bölümleri de oluşturulacak.
Vali Ayhan, Mevlana Mahallesine yeniden kazandırılan 12 derslikli Atatürk İlkokulu'nda yaptığı incelemede; eğitim yuvasının modern binasında öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vereceğini ifade etti.
Proje detayları ve çok fonksiyonlu yapısı ile örnek olacak Halk Eğitim Merkezi'ni de gezen Vali Ayhan, "Her yaştan vatandaşımızın yeteneklerini keşfetmesi ve bu yeteneklerini geliştirmesi buradaki kurslarımızla sağlanacak. Ben inanıyorum ki önümüzde ki dönemde buradan çıkacak birçok eseri gururla sergileyeceğiz" dedi.
Vali Ayhan, Halk Eğitim Merkezi inşaatına yaptığı inceleme gezisinde, eserin Sivas'a kazandırılmasında gayret gösteren işçilerle yaptığı kahvaltıda onlarla sohbet ederek, verdikleri emeklerden ötürü teşekkür etti.
Devletin meslek liselerine verdiği değerin ülkemizdeki en güzel örneklerinden biri olan, 24 dersliği, 5 atölyesi, yemekhanesi, spor salonu ve pansiyonu ile Kılavuz OSB'ye kazandırılan Mesleki ve Teknik Lisesi'ni de inceleyen Vali Ayhan, yetkililerden bilgi aldı.
Programda; İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Doğan, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Feridun Yaya ve diğer yetkililer de yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı