Sivas Vali Ayhan, gurbetçilerle buluştu

Vali Ayhan, gurbetçilerle buluştu

Paylaş
Vali Ayhan, gurbetçilerle buluştu

Vali Ayhan, gurbetçilerle buluştu

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Salih Ayhan, yurt dışında yaşayan gurbetçilerle kahvaltı programında bir araya geldi. Vali Ayhan, "Gurbetçilerimizin varsa sorunları üzerine odaklanarak, gönül köprüsünü ve memlekete olan bağlılıklarını arttırmaya çalışıyoruz" dedi.
İçişleri Bakanlığının talimatıyla gerçekleştirilen programda Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Vekili Aykut Turan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mustafa Güder kentteki bir restoranda yurt dışında yaşayan gurbetçilerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Salih Ayhan, "Birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Doğdukları toprakta doyamayıp farklı ülkelere gittiler. Ama hiçbir zaman memleketlerini, ülkelerini unutmadılar. Fedakarlık içerisinde ekonomik nedenlerle de olsa dahi dönüp ülkelerine gelmeye o kimliklerini inşa olduğu mayalandığı anılarının tarlası olan memleketlerine gelmeye gayret gösteriyorlar. Özellikle ilk nesil buna çok gayret gösteriyor. İkinci nesil, üçüncü nesil hayat şartlarıyla meşgale olunca biraz o duygu azalıyor. Biz de dedik ki Sivaslı gurbette çok vatandaşımız var. Onları sembolik de olsa il yöneticileri olarak onların durumunu öğrenmek, onların muhabbetlerini arttırmak, buraya gelmelerinde varsa eksikler sorunlar varsa onların üzerine odaklanmak, gönül köprüsünü ve memlekete olan bağlılıklarını arttırmaya çalışıyoruz. İkinci ve üçüncü neslinde ata topraklarına Türk yurduna o bağları koparmadan muhabbetlerini, samimiyetlerini devam ettirmek gayemiz. İlkini yaptığımız programda burada 40'a yakın ailemiz var. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Maksadımız Sivas ile gönül bağını, iletişimi daha da arttırmak sorunlarımız varsa sizlerin gözüyle bakabilmek oradaki vatandaşlarımızın durumunu görebilmek böylece de bir gönül birlikteliği içerisinde beraber yaşayabilmek" dedi.

'SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM'
Sivas'ın bugününün dünden daha iyi olduğunu ifade eden Vali Ayhan, "Başka Türkiye ve Sivas yok. Bunları çocuklarınıza, torunlarınıza anlatmaya devam edin. Doyduğunuz topraklara hizmet edin. Oraların kimliğimize uygun olan değerlerini alın ama Türk topraklarının değerlerini asla unutmayın. Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı çok güzel etkinliklerimiz var. Dünya Sivaslılar günü var. 5-6 Ağustos'ta Gardaşlık Festivali yapacağız. Amacımız gurbetteki hemşehrilerimizin tatillerini memleketlerinde geçirebilmeleridir. Memleketinizi unutmayın. Orada herkese Sivas'taki güzellikleri anlatın. Eksikliklerimiz olabilir bu eksiklikleri sorunları aile içerisinde birlikte çözelim." diye konuştu.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise katılımlarından dolayı gurbetçilere teşekkür ederek, "Gurbetçileri daha güzel bir Sivas'ta ağırlamak, Sivas'ı daha da geliştirmek, var olan eksiklikleri gidermek adına fedakarca çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı