Sivas Vali Ayhan, YHT inşaatında incelemelerde bulundu

Vali Ayhan, YHT inşaatında incelemelerde bulundu

Paylaş
Vali Ayhan, YHT inşaatında incelemelerde bulundu

Vali Ayhan, YHT inşaatında incelemelerde bulundu

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Yıldızeli ilçesi güzergahı üzerinde devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile birlikte Ankara-Sivas arasında devam eden YHT çalışmalarının Yıldızeli güzergahında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden projenin son durumu hakkında bilgi aldı. Yüksek hızlı tren projesinin alt ve üst yapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Ayhan, "Sivas, Cumhuriyet tarihinde önemli hizmetler aldı. Kamu yatırımları anlamında şehrimizi, ülke genelinde en çok hizmeti alan illerin başında geliyor. Bunlardan biri de yüksek hızlı tren projesidir. Bu prestij projenin nihai aşamasını heyecanla bekliyoruz." dedi.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, Ulaştırma Bakanlığının yoğun çalışmaları ile yüksek hızlı tren projesinde sona yaklaşıldığını belirterek, "Sivas güzel hizmetler almaya devam ediyor. Bize düşen görevde Sivas’ı yüksek hızlı trene en güzel şekilde hazırlamak." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı