Tokat Vali Balcı: KOSGEB desteklerini 2020'de 3 katına çıkaracağız

Vali Balcı: KOSGEB desteklerini 2020'de 3 katına çıkaracağız

Paylaş
Vali Balcı: KOSGEB desteklerini 2020'de 3 katına çıkaracağız

Vali Balcı: KOSGEB desteklerini 2020'de 3 katına çıkaracağız

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) destekleri toplantısında girişimciler ile bir araya geldi. Vali Balcı, KOSGEB yatırımlarının Tokat'ta 2020 yılında daha aktif hale geleceğini ve performansının 2-3 katına çıkacağını söyledi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösteren KOSGEB girişimcilere sağladığı destekler Tokat Valisi Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Toplantıya, KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, TKDK İl Müdürü Fevzi Çiçek, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle, TOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe, TSO Başkanı Ali Çelik, ilgili kurum temsilcileri ile girişimciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balcı, "Alın teriyle yoğrulan girişimciliği önemsiyorum. Memleketin aş ve iş sorunun çözülmesinde, insanların iş kurmasında, rızıklarının temininde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler büyük işler yapıyor. Devlet olarak bizlerin de görevi, girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak, yardımcı olmak. Onları yüreklendirmek ve var olan engelleri kaldırmak. Yapılan işlere destek vererek, daha ileriye götüreceğiz. Üniversiteyi, TSO’ları, girişimcileri, kalkınma ajanslarını ve diğer müdürlükleri işin içine alacağız. Yeterki aşı, işi büyütelim, insanlarımıza iş verelim. Yeni sanayiler kurulsun, var olanlar kapasitelerini geliştirsin, hem de derinliğini arttırsınlar. Girişimcilere bizden tam destek. Girişimcilerin sanayicinin yararlanacağı işler yapmak lazım. Size destek vermek, işçilerimize destek vermek, milli gelire, milli ekonomiye, yerli üretime destek vermektir. Tokat’ı hak ettiği yere çekmemiz lazım. Kişi başına düşen milli gelirde, gayri safi milli hasılada Tokat’ı yükseltmemiz lazım. Küçük ve orta ölçekli sanayi gelişiyor ama bunu daha da arttırmamız lazım. Tokat potansiyel itibariyle daha ileriye götürülmesi, desteklenmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı