Kırklareli Vali Bilgin, kız isteme törenine katıldı

Vali Bilgin, kız isteme törenine katıldı

Paylaş
Vali Bilgin, kız isteme törenine katıldı

Vali Bilgin, kız isteme törenine katıldı

Vahit İŞBAŞARAN/(KIRKLARELİ),(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, 7 yaşında annesinin vefat etmesi üzerine devlet koruması altına alınan ve 11 yıl Sevgi Evlerinde yetişip hayata yeniden tutunan Yeter Çelik’in kız isteme törenine katılarak söz yüzüklerini taktı.

Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen kız isteme ve söz merasiminde, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, damat tarafı adına genç kızı, Vali Osman Bilgin'den istedi. Kız isteme merasiminin ardından Yeter Çelik, misafirlere ve damada kahve ikram etti. Ardından Vali Bilgin ile eşi İlknur Bilgin çiftin söz yüzüklerini takarak kurdeleyi kesti. Üzerinde çiftin isimlerinin yazılı olduğu pasta kesilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Osman Bilgin burada, Türkiye'nin sosyal politikalar alanında dünyada birinci ülke olduğunu ifade etti. Genç çifte anne ve babalık yapmaya çalıştıklarını anlatan Vali Bilgin, "Şimdi kızımız bizim için çok değerli. Okul bitene kadar devletimiz her daim yanında kalmış. En önemli olan aile birliğini daim ederek ömür boyu bir yastıkta kocasın. Yüce Allah genç çiftlerimize ömür boyu sağlık ve mutluluk nasip eylesin. Bizler her daim yanlarındayız. Kızımızın burada yetişmesinde emeği geçen kurum yöneticilerini tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı