Merkez Vali Coşkun'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Coşkun'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Paylaş
Vali Coşkun'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Coşkun'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Açıklamasında, kahraman Türk milletinin, zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferini kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadığını söyledi.
Vali Coşkun, "Çanakkale ırkı, rengi, inancı, coğrafyası ne olursa olsun, bütün insanların can, din, mal, akıl, nesil dokunulmazlıklarını savunan; ıslah etmeyi, imar etmeyi, mutlu etmeyi varoluş gayesi bilen bir medeniyetin mensupları ile “Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela” olan ve gördüğü her güçsüz coğrafyayı işgal eden, talan eden bir anlayışın savaşıdır. Çanakkale dünyanın en büyük ordularının devasa donanmaları ile üstün silahlarıyla dağları, tepeleri, okyanusları geçtiği fakat on beşinde genç yiğitlerin iman dolu göğsünü geçemediği yerdir. Çanakkale bir vatan müdafaasıdır. Bir insan için en büyük servetin ve izzetin bir vatana sahip olmak olduğunu bilenlerin zaferidir. Çanakkale; vatanına, dinine, imanına, bayrağına iffetine kastedilen bir milletin ya istiklal ya ölüm mücadelesidir. Unutulmamalıdır ki; Bu coğrafyanın en büyük zenginliği ve gücü yer altı-yer üstü imkânları yanında gerektiğinde vatanı, inancı uğruna şehit olmayı en yüce değer bilen inançlı evlatlarıdır. Bunun içindir ki gençliğimize kendi medeniyet değerlerini tanıtmamak, onları başka inançlara, anlayışlara maruz bırakmak, Çanakkale’deki mevzileri gönüllü terk etmektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı