Mardin Vali Demirtaş: Ahilik Anadolu'da çıkan benzersiz bir medeniyetin özüdür

Vali Demirtaş: Ahilik Anadolu'da çıkan benzersiz bir medeniyetin özüdür

Paylaş
Vali Demirtaş:  Ahilik Anadolu'da çıkan benzersiz bir medeniyetin özüdür

Vali Demirtaş: Ahilik Anadolu'da çıkan benzersiz bir medeniyetin özüdür

Selim KAYA/ MARDİN, (DHA) MARDİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Bırlıgı Başkanı İsa Tunç, Ticaret İl Müdürü Mustafa Aydın ve beraberindeki esnaf temsilcileri ile ahilik haftası dolayısıyla Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Dara toplantı salonunda esnaf temsilcilerinin haftasını kutlayarak kendilerine başarılar diledi. Demirtaş; ‘’Ahilik, hoşgörünün ve dürüstlüğün Anadolu’da mayalanmasıyla ortaya çıkan benzersiz medeniyetin özüdür. Bu anlamlı günde esnaf temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Kuşkusuz bu toprakların yurt edilmesinde Ahilerimizin önemli bir katkısı vardır’’ dedi.

'TURUNCUDAN SARIYA DÖNDÜK, HEDEF MAVİ'
Kentteki aşı oranına da değinen Vali Demirtaş, "Özellikle aşı konusunda siz kıymetli esnaflarımıza da büyük bir iş düşüyor. Size bağlı olan herkesin aşı olmasını sağlamanızı istirham ediyorum. Yakın bir tarihte turuncadan sarı renge dönüştük. Tabii ki hedefimiz mavi kategoriye dönüşmek. Bunun için hepimizin çaba sarf etmesi gerekiyor. Bunun için her kesimden insanlara olduğu gibi esnafımıza da büyük iş düşüyor" diye konuştu.

FOTOGRAFLI

Haberin Devamı