Merkez Vali Demirtaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Vali Demirtaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Paylaş
Vali Demirtaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Vali Demirtaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensubu asker kılıklı bir grup tarafından 15 Temmuz 2016'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin hüsranla son bulduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, mesajında şöyle dedi:
"Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda; yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canları ve kanları pahasına engellemiştir. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yıllar içinde mülki idare, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve yargı kurumları başta olmak üzere devlet kurumlarının içine sızan paralel devlet yapılanması üyelerince gerçekleştirilen bu hain girişime karşı devletimizin ve milletimizin sergilediği cansiperane çaba, tüm dünya ülkelerine örnek olacak şekilde, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Şanlı tarihinin gölgesinde kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz; vatanına, bayrağına, özgürlüğüne ve geleceğine olan bağlılığını, hain darbe gecesini takip eden günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile bir kez daha sergilemiştir.
15 Temmuz; demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşların, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. 15 Temmuz; milli iradenin kazandığı parlak bir demokrasi zaferidir. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz gecesi mazisindeki şanlı kahramanlıklara bir yenisini daha ekleyen milletimiz; tüm fertleriyle birlikte tek yürek olmuş, iradesini, vatanını ve geleceğini darbeci hainlere ve uzantılarına çiğnetmemiştir.
Devletimiz, ülkemizin geleceğini karartmayı amaçlayan FETÖ’ye karşı mücadelesini yurt içinde ve yurt dışında hiç durmadan kararlılıkla sürdürmektedir. Bu sinsi ve hain yapı ile mücadele, ülkemiz için bir beka meselesidir. Ancak şu bilinmelidir ki ülkemiz; böylesine hain bir darbe girişimine karşı bile dimdik ayakta duran, tek yürek olan vatansever evlatlarıyla, hedeflerinden hiç şaşmayan, aydınlık geleceğe güvenle koşan ve kendi kararlarını kendisi veren özgür ve bağımsız bir ülke olma özelliğini sonsuza dek sürdürecektir.
Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak, unutturulmayacak ve daima yaşatılacaktır.
Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor; kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Tüm Adanalı hemşehrilerimi 15 Temmuz 2019 tarihinde saat 20.00’de Merkez Park’ta gerçekleştireceğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine davet ediyor."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı