Merkez Vali Erol'dan 23 Nisan’ı mesajı

Vali Erol'dan 23 Nisan’ı mesajı

Paylaş
Vali Erol'dan 23 Nisan’ı mesajı

Vali Erol'dan 23 Nisan’ı mesajı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA Valisi Muammer Erol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

“Türk milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kurtuluş mücadelesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın sevincini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyen Vali Erol, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yeni bir dönemin başlangıcı olan ve devletimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi milli egemenliğimiz açısından önemli bir tarihtir. Bu tarih aziz milletimizin temsilcilerinin, ortak bir amaç için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında birleştiği, İstiklal Mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktası olmuştur. Aziz milletimiz de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vererek bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulduğu tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, aynı zamanda milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesi olmuştur.”

Çocuklara seslenen Vali Erol, “Sevgili çocuklar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu müstesna bayramı siz çocuklarımız ile beraber tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla beraber, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla paylaştığımız aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Sizler geleceğimizin teminatı olarak ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. İnanıyorum ki hepiniz ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetişecek ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşınmasında kendine güvenen, sorumluluk sahibi, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli çocuklar olarak güçlü Türkiye’nin inşasında önemli roller üstleneceksiniz. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisimizdeki tüm milletvekillerimizi, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, başta Yalovalı çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı