Spor Vali Güler: Keşke teminatlara itibar edilseydi

Vali Güler: Keşke teminatlara itibar edilseydi

Paylaş
Vali Güler: Keşke teminatlara itibar edilseydi

Vali Güler: Keşke teminatlara itibar edilseydi

İstanbul Valisi Muammer Güler, Turkcell Süper Lig’de dün son dakikalarında yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının hakemi Hüseyin Göçek’e eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Kazlıçeşme’de 75 ambülansın hizmete alımı nedeniyle düzenlenen törende basın mensuplarına açıklamada bulunan Muammer Güler, 87. dakikasında taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hakem Hüseyin Göçek’in, son dakikalarını oynatmayarak maçı tatil etmesi hakkında, "Hakemin bu katı yorumu, provokasyonların önünü açacak bir yorumdur. Provokasyon yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür" diyen Güler, maçta Türk futbolu adına üzüntü verici olaylar yaşandığını aktardı.

Kendilerinin maçtan önce aldıkları bazı duyumlar nedeniyle önlemleri artırdıklarını anlatan Muammer Güler, normalde bu tip maçlara 300 kişilik polis ekibi verilirken, bu sayının 925’e çıkarıldığını, ayrıca içeride 200 kişilik özel güvenlik ekibinin de bulunduğunu anımsattı.

Haberin Devamı

Vali Güler, Karşılaşmayı izlemek için 2 bin 925 Diyarbakırspor, 150 de İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarının Atatürk Olimpiyat Stadı’na geldiğini, 87. dakikada atılan golün ardından da, kendisinin provokatör olarak tanımladığı bazı kendini bilmez kişilerin sahaya girdiğini hatırlatırken, 5-6 dakika içinde sahaya giren kişilerin güvenlik güçlerince alınmasına karşın, hakem Hüseyin Göçek’in tüm girişimlerine rağmen talimatları öne sürerek sahaya çıkmadığını söyledi.

Yaşananlarda özel güvenlik elemanlarının da bir anlık gafleti olmuş olabileceğini vurgulayan Güler, maçın kalan 3 dakikalık bölümünün oynanabileceğine olan inancına dikkat çekerek, "Hem Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi, hem güvenlik amiri, hem 2 kulübün başkanı, hem il emniyet müdürü, hem de ben can güvenliği açısından teminat vermiş olmama rağmen, karşılaşma devam ettirilmedi. Olmaması lazımdı. Ben üzüntümü belirtiyorum. Kurumsal bağnazlık içinde bir korumacılık yapmıyorum. Özel güvenliğin bir eksiği varsa, onu da soruşturacağız. (Soyunma odasına giren hakem çıkmaz) diye bir yazılı kural varsa, bunu da bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İstanbul’da daha önce güvenlik nedeniyle ertelenmiş bir Süper Lig maçı olmadığını da dile getiren Güler, "Hakem, çok katı bir yorumla, yazılı olmayan kuralları da maalesef çiğneyerek, böyle bir değerlendirmede bulundu. Keşke talimatlara itibar edileceğine, teminatlara itibar edilseydi" şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı