Kayseri Vali Günaydın'dan, 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Vali Günaydın'dan, 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Paylaş
Vali Günaydın'dan, 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Vali Günaydın'dan, 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle yayımladığı mesajında, toplum olarak engelli vatandaşların yaşam kalitelerinin artırılarak sosyal hayata katılımları konusunda azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Vali Günaydın, yayımladığı mesajında engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların, sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorumlulukla çözmesi gereken sorunlar olduğunu bildirdi. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşların yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmesi gerektiğini bildiren Vali Günaydın, mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Bir ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik ortaya koyduğu eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi sosyal devlet olma yolunda önemli bir göstergedir. Son yıllarda ülkemizde her alanda gördüğümüz gelişmeyi, engelli vatandaşlarımıza sağlanan haklar ve hayatı kolaylaştırıcı düzenlemelerde de görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Engelli kardeşlerimin desteklenmeleri halinde toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı