Diyarbakır Vali Karaloğlu, 28 bin ağaçlık fıstık aşılama kampanyasını başlattı

Vali Karaloğlu, 28 bin ağaçlık fıstık aşılama kampanyasını başlattı

Paylaş
Vali Karaloğlu, 28 bin ağaçlık fıstık aşılama kampanyasını başlattı

Vali Karaloğlu, 28 bin ağaçlık fıstık aşılama kampanyasını başlattı

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, Silvan ilçesine bağlı Cengiz Mahallesi'nde 28 bin ağaçlık fıstık aşılaması kampanyasını başlattı.
Büyükşehir Belediyesi, Orman İl Müdürlüğü ve GAP İdaresi Başkanlığı'nca sert kabuklu meyve üretiminin artırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Silvan ilçesine bağlı Cengiz Mahallesi'nde 28 bin ağaçlık fıstık aşılaması kampanyasına katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın, projeye 15 milyon TL ayırdığını ifade etti. Karaloğlu, fıstık, badem ve ceviz olmak üzere 3 sert kabuklu meyve üretimini sulu tarım yapılamayan yerlerde kuzey ilçelerinde geliştirmeyi planladıklarını aktararak, proje kapsamında yeni bahçeler oluşturduklarını, mevcut bahçeleri rehabilite ettiklerini, aşılama yaptıklarını ve çiftçilere fidan dağıttıklarını söyledi.
Fıstık aşılama döneminin haziran ayının ikinci haftasında başladığını dile getiren Vali Karaloğlu, 99 bin fıstık aşılama talebi aldıklarını bildirdi. Karaloğlu, "İhalemizi bu sene için 28 bin aşı olarak yapmıştık. Şu anda 28 bin ağaçlık aşı kampanyasını sizlerle beraber başlatmış olduk. İnşallah önümüzdeki dönem Diyarbakır fıstık, badem ve cevizde Türkiye'nin en güçlü illerinden birisi olur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı