Antalya Vali Karaloğlu, okul açılışı yaptı

Vali Karaloğlu, okul açılışı yaptı

Paylaş
Vali Karaloğlu, okul açılışı yaptı

Vali Karaloğlu, okul açılışı yaptı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Kepez ilçesinde yapımı tamamlanan, Nergis Cömertoğlu Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Nergis Cömertoğlu Anaokulu'nun açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Antalya'da şu anda 32 bin 500 anasınıfı öğrencimiz var. Bu büyük bir rakam ve Antalya'da anasınıfı eğitiminde, özellerle beraber yüzde 90'ların üzerinde bir oranı yakaladık. Biliyorsunuz anasınıfı eğitimi şu anda mecburi değil. Ancak Milli Eğitim Şuraları'nda mecbur olmasa da birinci sınıfa başlayan her çocuğumuzun, anasınıfı eğitiminden geçerek ilkokula kayıt yaptırmasını temin etmek konusunda devletimizin, Milli Eğitim Bakanlığımızın bir gayreti var" dedi.

Nergis Cömertoğlu Anaokulu'nun çok özel bir okul olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Bugün kendisi de sekizinci sınıf öğrencimiz olan bir gencimizin annesi ile, annesi adına yapmış olduğu bir hayrın açılışını yapıyoruz. Biz geçen sene protokol imzalarken, Efekan Küçükaslan'a Türkiye'nin en genç hayırseveri demiştik. Bugün okulunu açıyoruz. Okulu açılan da en genç hayırsever oldu. Efekan seni kutluyoruz. Gözlerinden öpüyoruz. Rabbim sana sağlıklı uzun ömür versin. Vatanına milletine faydalı işler yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük güçlerinden birinin genç nüfusu olduğunu vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, “Biz ülke olarak her geçen gün daha da gelişen, büyüyen, güçlü bir devletiz. En büyük gücümüz genç nüfusumuz ve genç yavrularımızdır. Genç nüfusumuzu iyi eğitebilirsek, iyi yetişmiş insan ve vatandaş haline getirebilirsek. Yetişen bu genç nüfusu ülkemiz için bir şansa dönüştürmüş oluruz. Onun için başta Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz ve hayırseverlerimizle beraber eğitime çok önem veriyoruz" diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Eğitimde sadece fiziki alt yapının iyi olmasının yetmeyeceğini belirten Vali Karaloğlu, eğitimin kalitesini yukarı çekecek pek çok çalışma yaptıklarını, yapımı tamamlanıp, hizmete açılan, Nergis Cömertoğlu Anaokulu'nun, Türkiye'ye model olabilecek bir anaokulu olduğunu ifade etti.

Çağın gereklerine uygun eğitim modelini bularak, gençleri iyi yetişmiş bireyler haline getirmek istediklerini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, “Bu yüzden mücadeleye devam ediyoruz. Eğitim konusunda bize destek olan bütün hayırseverlerimizi, tebrik edip, teşekkür ediyoruz" dedi.

Açılıştan ardından sınıfları gezen Vali Münir Karaloğlu, öğrencilere boyama kitabı ve oyuncak hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı