Antalya Vali Karaloğlu, Tanzanya Büyükelçisi'ni kabul etti

Vali Karaloğlu, Tanzanya Büyükelçisi'ni kabul etti

Paylaş
Vali Karaloğlu, Tanzanya Büyükelçisi'ni kabul etti

Vali Karaloğlu, Tanzanya Büyükelçisi'ni kabul etti

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo'yu makamında kabul etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo'yu makamında kabulünde, Türkiye'nin son 15 yıldır sadece Tanzanya ile değil tüm Afrika kıtasıyla ilişkileri geliştirme gayretinde olduğunu söyledi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, iki ülke ilişkilerinin çok eskilere dayandığına işaret ederek, 2008 yılında kapanan Tanzanya Büyükelçiliği'nin yeniden açılmasıyla daha da geliştiğini ifade etti.

Tanzanya'nın da sahili olduğuna değinen Karaloğlu, Antalya'nın turizmdeki tecrübelerini aktarmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Türk Hava Yollarının (THY) Tanzanya'da 3 destinasyona direkt uçuş yapmasının hem iki ülke ilişkilerinin hem de turizmin gelişmesi açısından önemli bir fırsat olduğuna değinen Vali Münir Karaloğlu, turizmin iki ülke insanın ve devlet nezdinde ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Elizabeth Kiango Kiondo ise Türkiye ile Tanzanya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'de yaptığı ziyaretten sonra ilişkilerin daha da geliştiğini bildirdi. Ziyaretin ardından Vali Karaloğlu, Büyükelçi Kiondo'ya Antalya'nın yöresel lezzetlerini anlatan yemek kitabı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı