İzmir Vali Köşger'den 'eğitime destek' çağrısı

Vali Köşger'den 'eğitime destek' çağrısı

Paylaş
Vali Köşger'den 'eğitime destek' çağrısı

Vali Köşger'den 'eğitime destek' çağrısı

İzmir Valilisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'de 88 okulun yıkıldığını ve yerlerine yenisinin yapılmasının planlandığını belirterek, bu konuda iş dünyasından destek beklediklerini belirtti.

Vali Köşger, İzmir depremi sonrası hasar görerek yıkımı gerçekleştirilen Karabağlar'daki ilkokulun yerine yenisinin yapılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le protokol imzaladı.

İmza töreninde konuşan Vali Köşger, İzmir'in eğitimde ileri aşamada olmasına rağmen yapı stoku bakımından sorunlu iller arasında yer aldığına vurgu yaparak "Depremden önce 50 okulumuz depreme dayanıksız olmaları nedeniyle yıkılmıştı. Ardından 30 Ekim depremini yaşadık, hasar gören 33 okulumuz yıkıldı" bilgisini verdi.

Eğitime destek için İzmir'deki yerel dinamiklerin ve iş dünyasının katılımıyla toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Köşger, şöyle konuştu:

"Bu toplantıda görev paylaşımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığımız da bir okul yapma taahhüdünde bulunmuştu. Şimdi onun protokolünü yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz. Bu protokol, o dönemki toplantımızın ilk somut örneği oldu. Devamının gelmesini diliyor ve taahhütte bulunanların en kısa sürede taahhütlerine uymalarını bekliyoruz.

Depreme dayanıksız binaları da daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. İzmir’in eğitim altyapısını daha iyi hale getirmemiz lazım ki; sınavlarda uzun süre liderliği yakalamış bu şehrin eğitim kalitesini artırarak devam ettirebilelim. Gayretimiz çocuklarımız için. Genç nüfusumuzun en iyi şekilde eğitmemiz lazım. İzmir’in de bu anlamda Türkiye’ye örnek olması lazım. Bu anlamda, kentimiz iş dünyasını kampanyamıza katkı vermeye çağırıyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İzmir Valisinin öncülüğünde önemli bir adım atıldığını belirterek, "İzmir’de 32 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, İzbeton şirketimizle birlikte bir adım atıyor. Ben de sayın valimizin temennisine katılıyorum. İzmir’de, iş dünyasının, sanayicilerimizin, ticaret adamlarımızın her birinin bu sorumluluğu ve vicdani görevi idrak edip kampanyaya katkı vermesini bekliyoruz. Sayın valimiz yolu açtı. Biz de izinden takip ederek İzmir’de eğitimle ilgili eksikliği giderecek ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Valimiz Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okul yapımına ilişkin protokolü imzaladı.

Millî Eğitim Bakanlığı tip projeleri kullanılarak, İzbeton A.Ş. tarafından Karabağlar ilçemizde 14 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak 32 derslikli ilkokula, Orhan Kemal İlkokulu adı verilecek.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı