Isparta Vali Seymenoğlu: Isparta'da 18 bin yabancı var

Vali Seymenoğlu: Isparta'da 18 bin yabancı var

Paylaş
Vali Seymenoğlu: Isparta'da 18 bin yabancı var

Vali Seymenoğlu: Isparta'da 18 bin yabancı var

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte 18 bin civarında yabancı uyruklu kişi bulunduğunu, bunların bir kısmının da şehirdeki iki üniversitede okuyan öğrenciler olduğunu söyledi.

Ülkelerindeki iç savaş, siyasi sorunlar ve terör nedeniyle, Türkiye'ye sığınan ve belli kurallar çerçevesinde Isparta'da misafir edilen göçmenlerin uyum planlamalarının yapılıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu temmuz ayı toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kolluk kuvvetleri temsilcileriyle ilgili daire müdürleri ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Seymenoğlu, farklı sebeplerle ülkede bulunan mültecilerin belirlenen kanunlar ile ikametinin sağlandığını belirterek, Isparta'da 18 bin civarında yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu, bunların bir kısmının da şehirdeki iki üniversitede okuyan öğrenciler olduğunu kaydetti.

Vali Ömer Seymenoğlu'nun konuşmasının ardından Isparta İl Göç İdaresi Müdürü Burhan Türkmen, kurul üyelerine müdürlük olarak yapılan çalışmalar ile ilgili sunum geçekleştirdi. Türkmen, misafir mültecilerin belirli kanunlar ile sağlık, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Toplantı sonunda Vali Seymenoğlu katılımcılara söz vererek kurumlar arası koordinasyonla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı