Merkez Vali Şimşek OSB'de incelemelerde bulundu

Vali Şimşek OSB'de incelemelerde bulundu

Paylaş
Vali Şimşek OSB'de incelemelerde bulundu

Vali Şimşek OSB'de incelemelerde bulundu

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA)- NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
OSB Müdürü Mahmut Peşin’den fabrikaların çalışmaları ve genel durumları hakkında bilgi alan Vali Şimşek, incelemelerinin ardından işletme çalışanlarına kolaylıklar diledi. Vali Şimşek, "Bölgemiz içerisinde barındırdığı işletmelerle ilimiz ekonomisine katkı sağlarken, önemli ölçüde de istihdam sağlamaktadır. Devletimizin sağladığı bütün imkanları en iyi şekilde değerlendirerek organize sanayimizi daha iyi hale getirme gayretinde olacağız. Sanayimiz güçlü olursa Niğde daha kalkınmış bir şehir haline gelir. Organize sanayi yetkililerinden önümüzdeki süreçte yapılacaklar çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
KALKINMADA ÖNEMLİ YERİ VAR
OSB’lerin şehrin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Şimşek, "Şehrimizde işgücü nitelik ve verimliliğinin geliştirilmesine yönelik politikaların ortaya konduğunu; istihdamın, verimliliğin, ekonomik-sosyal ve çevresel uyumun bir arada olduğu sürdürülebilir bir gelişmeyi hedeflediklerini. Üretim ve ihracat rakamlarımızla, hem ilimize hem de ülkemize önemli bir katma değer sağlıyoruz. İlimiz genelinde ki mevcut organize sanayi bölgelerimizi güçlendirmek ve ilimizdeki farklı mevcut potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla Niğde- Kayseri yolu Hüyük mevkiine yeni OSB kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte kamu-sanayi-üniversite iş birlikleri ile İlimizi daha ileri seviyelere taşıyabilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.
Organize Sanayi Bölgeleri’nin kentlerin gelişimi açısından önemine değinen Vali Şimşek, sanayi ve kalkınmışlığın göstergesinin OSB’lerden geçtiğini hatırlatarak, hep birlikte çalışıp sorunların üstesinden gelineceğini ve kendisinin her zaman yanlarında olacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı