Kütahya Vali Toaman'dan 'rehavet' uyarısı

Vali Toaman'dan 'rehavet' uyarısı

Paylaş
Vali Toaman'dan 'rehavet' uyarısı

Vali Toaman'dan 'rehavet' uyarısı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Valisi Dr. Ömer Toraman kentin asayiş yönünden huzurlu ve güvenli olduğunu ifade ederek, "Ancak bu herhangi bir rehavete sebep olmaması gerekir. Herhangi bir asayiş olayının olmaması olmayacağı manasına gelmez" dedi.

Kütahya İl Jandarma Komutanlığı asayiş değerlendirme toplantısı Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen toplantıya Vali Toraman’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ile İl Jandarma Komutanlığı personeli katıldı. Terörün yurt içinde neredeyse bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Vali Toraman, "Bu manada dünya kolluk teşkilatları içerisinde de Jandarma Teşkilatımızın çok özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Terörle bu kadar etkili mücadele edebilme kabiliyetine sahip teşkilat azdır bununla da iftihar etmek lazım. Teşkilat yapımızın yanı sıra silah, cephane, askeri araç ve gereçlerde sağlamış olduğunuz ilerleme ve yeni imkanlarla Jandarma Teşkilatı çok büyük bir mesafe kat etti. Teknoloji terörle mücadelede en büyük avantajımız oldu. Bunun da faydasını çok kısa zamanda gördük" dedi.

“KÜTAHYA ASAYİŞ YÖNÜNDEN HUZURLU BİR İL”

Kütahya’nın asayiş yönünden huzurlu ve güvenli bir il olduğunu ancak bunun herhangi bir rehavete sebep olmaması gerektiğinin altını ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, "Herhangi bir asayiş olayının olmaması olmayacağı manasına gelmez. Geçmiş yılların istatistiklerine baktığımızda asayişi oldukça düzgün bir ilde görev yapıyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj ama bu atalete ve rehavete dönüşmemeli, her zaman için dikkatli ve teyakkuz halinde olmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu huzur ve güven ortamında en büyük etken Kütahyalıların bize, kolluk kuvvetlerine, kanun ve nizamlara bakış açısı" dedi.

Kütahya'nın konumu gereği bir kavşak noktasında olduğunu kaydeden Vali Toraman, yoğun sirkülasyon olduğunu trafikte kaza, yaralı ve can kaybı sayısını minimuma indirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Vali Toraman toplantıda 2018 yılı asayiş değerlendirmesi sonucu ödül almaya hak kazanan jandarma personelini tebrik ederek başarı belgelerini verdi.

Haberin Devamı