Gündem Vali ve emniyet müdürüne TEKEL soruşturması

Vali ve emniyet müdürüne TEKEL soruşturması

Paylaş
Vali ve emniyet müdürüne TEKEL soruşturması

Vali ve emniyet müdürüne TEKEL soruşturması

TEKEL özelleştirilince işlerini kaybeden ve başka kamu kurumlarına geçiş hakkı isteyen işçiler geçen aralık ayında Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda eylemler yapmıştı. 17 Aralık’ta yapılan eylemde polis, işçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmişti.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal bir polisin gözüne sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşmıştı. Polis, direnen işçileri parktaki havuza dökmüştü. Olayda 29 işçi gözaltına alınmıştı. Dönemin Ankara Valisi Kemal Önal “İşçiler sahipsiz kalmıştı, görevimizi yaptık” demişti.

‘Soruşturma açılsın’

Dün toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu, TEKEL İşçilerinin eyleminde yaşananları görüştü. Toplantıdan sonra açıklama yapan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül “TEKEL işçilerinin eyleminde polis orantısız güç kullanmıştır. Bu gücü kullananlar hakkında, bu gücün kullanılmasını emredenler hakkında, orantısız güç kullanımını önleyebileceği halde önlemeyenler hakkında gereken soruşturmaların açılmasını ve soruşturma sonuçlarından komisyonumuza bilgi verilmesini istiyoruz. Bu kişiler dönemin Ankara Valisi Kemal Önal ile Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’dir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dönemin Ankara Valisi Kemal Önal geçen mayıs ayında merkeze alınmış, bunun üzerine emekli olmuştu. Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında ise ‘organize suç örgütüne yardım ve yataklık etmek’ten 27 Haziran’da tutuklama kararı çıkartılmıştı. Mide rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunan Orhan Özdemir’in taburcu olduktan sonra tutuklanması bekleniyor.

AA