Gündem Vali Yardımcısından garip sözler!

Vali Yardımcısından garip sözler!

Paylaş
Vali Yardımcısından garip sözler!

Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman'ın öğretmenler hakkında söylediği sözler büyük tepki topladı

Muğla Valiliği tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde, ‘Çocuktaki Değişimi Anlama Sağlıklı Aile ve Toplum İlkelerini Güçlendirme Projesi’ kapsamında bir seminer düzenlendi.

Seminere aynı zamanda projenin koordinatörlüğünü de yapan Vali Yardımcısı Mestan Yayman, konuşmacı olarak katıldı. Gazi Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Metin Gördük ve Muğla Anadolu Lisesi Özlem Gürbüz’ün de konuşmacı olmalarına rağmen seminere katılmadı.

İki saat süren ve aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 400 velinin izlediği seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yayman'ın “Bodrum’da velileri bakımlı, öğretmenleri döküntü buldum. Bazı öğretmenler ev ziyaretlerine gitmeyip, bira içiyor, kağıt oynuyor. Al kızı ver papazı yapıyor” sözleri buz gibi bir hava estirdi.

Aralarında öğretmenlerinde bulunduğu yaklaşık 40 veli Yayman'ın bu sözlerini tepki gösterip, salonu terketti. Yayman daha sonra konuşmasına velilerden çocuklarına sahip çıkmaları konusunda önerilerde bulunarak, devam etti.

YAYMAN: ESPRİ YAPTIM

Seminerin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri süren Yayman, “Bodrum'da velileri bakımlı, öğretmenleri döküntü buldum” sözünü espri olsun diye söylediğini ileri sürdü.

Velilerden Neslihan Gökçeoğlu, Vali Yayman'ın velileri yüceltmek isterken öğretmenlere hareket etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “En kutsal mesleklerden biri öğretmenliktir. Çocuklarımı yetiştiren öğretmenlere hakareti içime sindiremediğimi için oradan ayrıldım” dedi.

EĞİTİM-SEN'DEN KINAMA

Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği de yaptığı yazılı açıklamayla Yayman'ı bu sözleri nedeniyle kınayıp, öğretmenlerden özür dilemeye davet etti.

Açıklamada, Vali Yardımcısı Yayman'ın öğretmenlerden ev ev dolaşarak yardımam muhtaç velilerin tespit edilmesini istediği vurgulanarak, “Yayman, ayakları yere basmadığı ileri sürülen projesine destek olmadıkları için daha önce de öğretmenleri suçlamıştı.

Ülkemizde yardıma muhtaç olup da tespit edilmemiş aile yok denecek kadar azdır. Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve muhtarılıklar bu işi zaten yapmakta.

Yardıma muhtaç aileleri tespit etmek öğretmenlerin işi değil. Öğretmenlere sorulursa, okullarındaki yardıma muhtaç öğrencileri bildirirler.

Yayman, öğretmenleri asli görevlerinin dışında işlerde görevlendirmek istemektedir. Bu istek yanlış olduğu kadar, anlamsızdır. Asıl olan herkesin kendi işini yapmasıdır” denildi.

Nilüfer KANDIRMIŞ/Muğla (DHA)