Antalya Vali Yazıcı: 2022, Antalya için başarılar yılı olacak

Vali Yazıcı: 2022, Antalya için başarılar yılı olacak

Paylaş
Vali Yazıcı: 2022, Antalya için başarılar yılı olacak

Vali Yazıcı: 2022, Antalya için başarılar yılı olacak

ANTALYA, (DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Vali Yazıcı, 2022'nin Antalya için yeni başarılara imza atılacağı bir yıl olacağını dile getirdi.

Vali Ersin Yazıcı, KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda dernek üyeleriyle bir araya gelerek Antalya'nın ekonomisinden eğitimine 2022 yılı hedeflerini değerlendirdi. Toplantıya Vali Yazıcı'nın yanı sıra Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve iş insanları katıldı.

Toplantının başında derneğe yeni katılan iş insanlarına üyelik belgelerini takdim eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlhami Kaplan, 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ve Antalya'ya gönül veren iş insanları olarak birçok örnek projeye imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasında Manavgat'ta yaşanan ve Türkiye'nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen yangına da değinen KONYSİAD Başkanı Kaplan, Vali Yazıcı'ya yangın dönemindeki gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Vali Yazıcı'nın özellikle çocuklara ve eğitime yönelik çalışmalarını beğeniyle takip ettiklerini söyleyen Kaplan, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı ilginizden, hassasiyetinizden dolayı buradan size bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. AHENK gerçekten çok güzel ve özel bir proje" diye konuştu.

2022 YILI 2019'U GEÇECEK

Turizm sektör temsilcileriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda 2022 yılına dair olumlu dönüşler aldığını söyleyen Vali Yazıcı, “2022 yılı inşallah 2019'un da üstüne çıkacağını bize gösteriyor. Koronavirüsün inşallah daha da kontrol altına alındığı veya bittiği bir yaz sezonu ümit ediyoruz. 2022 yılı turizm ile ilgili beklentilerimiz gayet olumlu. Bu yıl bir önceki yıla göre iyiydik. Ama 2020 dönemi bizim için ölçü değil. 2022, Antalyamız için yeni rekorlara imza atacağımız bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.

TURİST GELMEYİNCE ŞEHRİN TADI OLMUYOR

Kapalı yolda esnaf ziyareti yaparken yaşadığı bir anısını anlatan Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

“78 yaşında bir beyefendi ile karşılaştım. Bana Kaleiçi'nde kimse olmadığını ve buna moralinin bozulduğunu söyledi. Kendisine esnaf ya da ticaret erbabı olup olmadığını sorduğumda ise buranın turizm şehri olduğunu, turistler gelmeyince şehrin tadı olmadığını dile getirdi. Bu amcamızın turizmden bir getirisi yok. Ama artık şehrin olağanı bu olduğu için olağandışı bir durum olunca herkes olumsuz etkileniyor. Herkesin morali bozuluyor. Ocak ayı fena başlamadı. Daha da iyi olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı