Manavgat Vali Yazıcı: Devletim adına gurur duyuyorum

Vali Yazıcı: Devletim adına gurur duyuyorum

Paylaş
Vali Yazıcı: Devletim adına gurur duyuyorum

Vali Yazıcı: Devletim adına gurur duyuyorum

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Yeni Hükümet Konağı temel atma ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası açılış törenine katılan Vali Ersin Yazıcı, 90'lı yıllarda 4-5 yıl süren inşaatların günümüzde kısa sürede tamamlandığını belirterek, “En küçük 2 katlı binamız bile 4-5 yılda bitmiyordu. Şükürler olsun 1 yılda, 1,5 yılda bu devasa binaları bitiriyoruz. Ülkem adına, devletim adına, milletim adına gurur duyuyorum" dedi.

Manavgat Kaymakamlığı Yeni Hükümet Konağı'nın temel atma ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI BİR YILDA TAMAMLANACAK

Kaymakam Mustafa Yiğit, mevcut Hükümet Konağının 1960'lı yıllarda yapıldığını belirterek, “Manavgat yıllar içerisinde gelişen, büyüyen hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda hem de demografik anlamda yıllar geçtikçe büyüyen bir ilçemiz ve neredeyse 30 yıl içerisinde 10 kat büyümüş bir ilçe. Mevcut hükümet konağı da 60 yıla aşkın bir sürede hizmet etmiş, çok fazla sayıda kamu kurumunu içinde barındırmış ve ömrü tamamlanmış durumda" diye konuştu.

İnşaat için arsa temininde Manavgat Belediyesi'nden 17 dönümlük arsanın İçişleri Bakanlığına tahsis edildiğini belirten Kaymakam Yiğit, “Manavgatlı mimar ve mühendis arkadaşlarımız çizdi yerel mimari etkisiyle bezenen bir bina tasavvur ettiler ve biz de bunu destekledik" diye konuştu.

17 dönüm arsada 9 bin 106 metrekare inşaat alanında yapılacak olan Yeni Hükümet Konağı'nın bodrum, zemin ve artı 2 kat olarak tasarlandığını belirten Kaymakam Yiğit, yeni binada konferans salonu, toplantı odaları, yemekhane ve kafeteryanın yanı sıra 22 araçlık kapalı ve 100 araçlık da açık otoparkın yer aldığını söyledi. Kaymakam Yiğit projenin 31 Temmuz 2022 tarihinde tamamlanacağını ve proje bedelinin de 26 milyon 478 bin lira olduğunu belirtti.

'4-5 KAYMAKAM DEĞİŞTİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI DEVAM ETTİ'

Yeni Hükümet Konağı'nın Manavgat'ın sembol yapılarından biri olacağına inandığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, insanların parmakla göstereceği, önünde fotoğraf çektireceği güzel bir binanın yapımı için bir araya geldiklerini söyleyerek, şöyle dedi:

“Ben birazcık sizi geriye götürmek istiyorum. 1992 yılından beri İçişleri Bakanlığında mülki amir olarak hizmet sunuyorum. 90'lı yıllarda, kaymakam olduğumuz yıllarda da bu tür inşaatlarımız vardı. En küçük 2 katlı binamız bile 4-5 yılda bitmiyordu. Mesela Burdur Karamanlı'da çalışmıştım. 4-5 kaymakam geldi geçti hükümet konağı inşaatı devam ediyor. Şükürler olsun 1 yılda, 1,5 yılda bu devasa binaları bitiriyoruz. Ülkem adına, devletim adına, milletim adına gurur duyuyorum. İnşallah bu binamızda hiçbir aksama olmaksızın gelecek yıl Temmuz ayında bu güzel şehre bu büyüyen şehre hizmet edecek."

Konuşmaların ve okunan duanın ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı