Antalya Vali Yazıcı: Trafik kurallarına uymak yaşama sarılmaktır

Vali Yazıcı: Trafik kurallarına uymak yaşama sarılmaktır

Paylaş
Vali Yazıcı: Trafik kurallarına uymak yaşama sarılmaktır

Vali Yazıcı: Trafik kurallarına uymak yaşama sarılmaktır

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen 'Kaskımla Güvendeyim' projesi kapsamında Kaş Yeniköy Mahallesi'nde 4 etaptan oluşan eğitimi tamamlayan sürücülere kask hediye etti. Öğrencilere 'Trafik dedektifi' belgesi de veren Vali Yazıcı, "Kendi sağlığımız için mutlaka kaskımızı takıp trafik kurallarına uyalım. Çünkü trafik kurallarına uymak yaşama sımsıkı sarılmaktır" dedi.

Vali Ersin Yazıcı, trafik güvenliği ile ilgili bir farkındalık oluşturmak için İçişleri Bakanlığı projesi olan ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Kaş Hilmi Toksoy İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen 'Trafik Eğitim Şenliği'ne katıldı. Etkinlikte Vali Yazıcı'ya Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

ÖĞRENCİLERE 'TRAFİK DEDEKTİFİ' BELGESİ

Trafik güvenliği ile ilgili bir farkındalık oluşturmak için güzel ve anlamlı bir etkinlik olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Yaşamımız boyunca doğal olarak her gün trafiğin içindeyiz. Yaya olarak ya da araçla trafikte bulunuyoruz. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma noktasında herkesin bu konuya hassasiyet göstermesini istiyorum. Başta emniyet kemerini takarak tüm sürücülerimiz trafik kurallarına uymalarını ve bu kurallarla trafikte seyrederken de insanların öncelikli olduğunu bir kez daha unutmamalarını rica ediyorum" dedi. Vali Yazıcı, projede emeği geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de kutladı. Vali Yazıcı, Kaş Hilmi Toksoy İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerinin trafik konusunda örnek teşkil ettiklerini söyleyip, öğrencilere 'Trafik Dedektifi' görevi için 'Trafik yemini' ettirdi. Vali Yazıcı, yemin törenin ardından çocuklara 'Trafik dedektifi' belgelirini verdi.

KASKIMLA GÜVENDEYİM

Vali Yazıcı, İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen 'Kaskımla Güvendeyim' projesi kapsamında Kaş Yeniköy Mahallesinde 4 etaptan oluşan eğitimi tamamlayan 100 motosiklet sürücüsüne kask hediye etti. Vali Yazıcı, törende motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları önlemek amacıyla motosiklet sürücülerine kask kullanımı konusunda uyardı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı