Antalya Vali Yazıcı: Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahibiz

Vali Yazıcı: Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahibiz

Paylaş
Vali Yazıcı: Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahibiz

Vali Yazıcı: Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahibiz

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, tarihi Kaleiçi'nde bulunan Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Yazıcı, Antalya'nın eşsiz iklimi, doğal güzellikleri kadar zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğunu söyledi.

Vali Yazıcı, ilk olarak Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne hizmet binasını gezdi, kurum müdürü Melike Gül'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne geçen Vali Yazıcı, hizmet binasında incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, Müdür Vekili Handan Kısır'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

COĞRAFYAMIZIN AVANTAJLARINI ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kentin kültür, turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek tanıtılması noktasında titiz çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Vali Yazıcı, şunları söyledi:

"Antalya'mız eşsiz iklimi ve doğal güzellikleriyle adeta bir yeryüzü cenneti. Birçok medeniyetin eserlerini içinde bulunduran, en çok antik kente sahip şehir. Zengin bir tarihi ve kültürel mirası içinde barındıran şehrimizde çok sayıda tarihi eser mevcut. Bu konuda çok büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli alternatif turizm ile değere dönüştürmek istiyoruz. Biliyoruz ki artık günümüzde insanların tatil beklentileri değişti. İnsanlar artık tatillerinde kültürle doğayla buluşmak istiyor. Onun için elimizde bulunan potansiyelleri değerlendirerek coğrafyamızın bize sunduğu avantajlarımızı mutlaka ön plana çıkarmalıyız. Bu noktada eserlerin turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımız her daim devam edecek."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı