Antalya Valiliğe hediye motokabin

Valiliğe hediye motokabin

Paylaş
Valiliğe hediye motokabin

Valiliğe hediye motokabin

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği'ne Türk girişimci tarafından üretilen, yerli ve milli motokabin hediye edildi.

Sarıaslan Makine Mühendislik'in sahibi Cengiz Sarısaslan, KOSGEB'in Ar-ge inovasyon proje desteği ile ürettiği motosiklet garajını Antalya Valiliğine bağışladı. Vali Karaloğlu hayırsever işadamına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Tamamen yerli ve milli olan motokabini üreten Cengiz Sarıaslan, motorseverler için yağmurdan darbeden ve sıcaktan etkilenmeyen mini motosiklet garajını Antalya'dan dünyaya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ürünün tüm patentlerine sahip olduğunu ve yurt dışından da siparişler aldığını ifade eden Cengiz Sarıaslan, ilk ihracatı Amerika'ya gerçekleştirdiklerini, yakın zamanda İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri ve Kosova'ya da ihracat yapacaklarını söyledi.

KOSGEB'in yerli üreticilere verdiği hibe desteğiyle motokabini hayata geçirdiklerine değinen Sarıaslan, “İlk hediyemizi de Antalya Valiliğimize verdik. Kullanılan motorlar milli servet, bizim de onların korunmasına ve daha uzun ömürlü olmasına katkımız olsun istedik. Yaptığımız kabinler balyoz darbesine bile dayanaklı, kavisli yapısıyla rüzgarı kırıyor ve yağmuru üstünde tutmuyor. Nemden ve sıcaktan etkilenmeyen termodinamik yapısıyla motoru hem güvende tutuyor, hem de daha uzun süre kullanılmasına vesile oluyor. Yaptığımız bu çalışmayla inşallah diğer girişimci arkadaşlara da örnek oluruz. İnşallah yerli ve milli üretimi artırarak istihdamı da yükseltmiş oluruz" diye konuştu.

Antalya Valiliği bahçesine monte edilen motokabini inceleyip, Cengiz Sarıaslan'dan ürün ve çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Münir Karaloğlu, hayırsever iş insanına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı