Gündem Valilik açıkladı!..100'e yakın terörist etkisiz hale getirildi

Valilik açıkladı!..100'e yakın terörist etkisiz hale getirildi

Paylaş
Valilik açıkladı!..100'e yakın terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli Valiliği, son dönemde yapılan operasyonlar kapsamında 100'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı, "Teknolojik imkanların yanında halkımızın gösterdiği katkı da azımsanmayacak kadar çoktur

Onurlu ve özverili davranışlarından dolayı teşekkür ederiz" denildi.
Tunceli Valiliği, son operasyonlarla ilgili akşam saatlerinde yazılı açıklama yaptı. 100'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen, yöre halkına katkılarından dolayı teşekkür edilen açıklamada şöyle denildi:


'HALK TERÖRÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ'


"Son dönemde güvenlik güçlerimizce İlimiz genelinde 100’e yakın teröristin etkisiz hale getirildiği başarılı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bahse konu operasyonlarda teröristlerin yaşam alanı olarak kullandığı sığınak/barınak, terör örgütü mensuplarının menfur saldırılarda kullanmak için hazırlamış oldukları El Yapımı Patlayıcı ve bomba yüklü araçlar bulunarak imha edilmiş ve terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmiştir. İlimizde sergilenen başarılı operasyonların arkasında teknolojik imkânların yanı sıra halkımızın gösterdiği katkı ve destek de azır.

Güzide halkımız ileride daha yaşanılabilir bir Tunceli için terör örgütlerinin güzel memleketlerinde barınmalarına müsamaha göstermeyeceklerdir. Bu güzel coğrafyanın alicenap halkı, artık kendilerinin haklarını savunduğunu, kendilerini te denildi.

2 DERNEĞİN FAALİYETLERİ DURDURULDU


Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada ise, "İlimizde faaliyet gösteren terör örgütleri ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 derneğin faaliyetleri 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11'inci Maddesi'nin (o) bendi uyarınca 3 ay süre ile durdurulmuştur" ifadelerine yerverildi.

TUNCELİ, (DHA)