Gündem Vali'ye tepki gösteren polise soruşturma

Vali'ye tepki gösteren polise soruşturma

Paylaş
Vali'ye tepki gösteren polise soruşturma

Edirne Valisi Şahin'e Facebook´tan tepki gösteren polise soruşturma açıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevinden Edirne’ye tayin edildikten sonra görüşmek için gittiği Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in korumaları eşliğinde makam odasına alınmasına kızarak tepkisini Facebook üzerinden gösteren polis memuru Vedat Sayılgan hakkında idari soruşturma başlatıldı. Vali Şahin, polis memurunun yazdıklarıyla ilgilenmediğini ifade ederek, "Ne yazarsa yazsın, yazan cezasını görür. Beni ilgilendirmez" dedi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde görevli evli ve 3 çocuk babası 15 yıllık polis memuru Vedat Sayılgan, geçen Temmuz ayında Edirne’ye tayin edildi. 2 Ağustos günü kente gelen polis memuru Sayılgan, Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Geçen Pazartesi günü Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile görüşmek için çocukları ve eşiyle birlikte makamına giden polis memuru Vedat Sayılgan, odaya korumalar eşliğinde alınmasına kızarak tepkisini sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazdığı mesajla gösterdi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA AÇILDI

Polis memuru Vedat Sayılgan, Vali Şahin’e yönelik yazısında, "Ben artık şahsiyet yoksunu idarecilerin olduğu, namussuzların hakim olduğu bu polislik teşkilatından şerefimle ayrılıyorum. Yav arkadaş adam Edirne’ye vali olmuş, makamında beni korumalarıyla alıyor. Yav arkadaş ben bu devletin polisiyim, ben dağdan mı indim, benden mi korkuyorsun. Sen ki bu devletin koskoca valisisin" ifadeleri kullanmıştı. Polis memurunun gösterdiği tepkinin Edirne’ye tayin edilen ancak izin süresini kullandığı için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne göreve henüz başlamayan Sayılgan hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı.

VALİ: YAZAN CEZASINI BULUR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, polis memuru Vedat Sayılgan’ın yazdıklarıyla ilgilenmediğini ifade ederek soruşturmayı doğruladı. Edirne’de göreve başlamadığı için soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıldığını kaydeden Vali Şahin, "Ben öyle şeylerle uğraşmıyorum. Ne yazarsa yazsın, yazan cezasını görür. Beni ilgilendirmez. O konuyu geçin. Hakkında soruşturma açıldı. Testiyi kıran ile testiyi dolduran aynı olursa orada adalet olmaz. Adaletin olması için işte bunların ayrılması lazım. Bizimle alakası yok bizim polisimiz değil, bizde göreve başlamadı" dedi.

Haberin Devamı

YİNE YAZDI: KOMEDYEN OL

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in kendisi hakkında ‘psikolojik sorunları var’ diyerek yerel basına konuştuğunu öne süren polis memuru Vedat Sayılgan, buna tepki göstermek için yeniden kişisel sosyal paylaşım sitesini kullandı. Polis memuru Sayılgan, emekli olduğunda Vali Şahin’in komedyenlik yapması gerektiğini yazarak, "Buradan Edirne Valisi Şahin’e son kez sesleniyorum. Biz de insanız, teşekkür ederim benim konuyu psikolojiye bağladınız ya ne diyeyim. Valla paralele bağlarsınız diye bekliyordum çok güldüm Rabbim de sizi güldürsün. Her zamanki gibi valilik değil komedyenlik yapıyorsun. Bence ‘bir iki ay sonra bana emekli olacağım’ diyordun. İşin hazır ne mutlu sana. Şimdi soruyorum hakkımda hiçbir kötü bir şey bulamayınca psikolojiyle mi halletmeyi düşündünüz? Var mı psikolojik rahatsızlığım olan bir belge, doktor raporu. Yok demi. Kusurum, ayıbımda yok. Bunu sizler iyi biliyorsun. Bak istersen sayın valim beraber korkunuz yoksa bir ruh sağlığına gidelim. Bir muayene olalım ikimizin de sonucunu kamuoyunda paylaşalım. Tabi bir vali olarak cesaretin varsa ama eminim yoktur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DHA