Spor "Van Gaal kötü bir adam"

"Van Gaal kötü bir adam"

Paylaş
"Van Gaal kötü bir adam"

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in Fransız kanat oyuncusu Franck Ribery, bir dönem çalıştığı Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal'in kötü bir adam olduğunu iddia etti.

Ribery, Goal internet sitesine yaptığı açıklamada, 2009-2011 yıllarında teknik direktörlüğünü yapan Hollandalı Louis van Gaal ile yıldızlarının barışmadığını belirtti. 32 yaşındaki Fransız futbolcu, 2009-2010 sezonunda lig ve Almanya Kupası şampiyonluğu yaşadığı van Gaal hakkında "Onunla insani temelli sorunlarımız vardı. Kim olduğunuz onun için önemli değildi, kendinizi yeniden ispatlamanız gerekiyordu. Zamanla kendinize inancınızı kaybediyorsunuz. Sahada muhteşem işler yapıyor olabilir ama van Gaal kötü bir adamdı. Bu yüzden aramızdaki ilişki zedelendi" ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United’ın başındaki van Gaal ile aralarının açılmasının ardından 2009’da takımdan ayrılmanın eşiğine geldiğini itiraf eden Ribery; Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea ve Manchester City gibi kulüplerin kendisiyle ilgilendiğini paylaştı.

Ribery, takımda kalma kararıyla ilgili şunları söyledi:

"2009’da Real Madrid’in transfer teklifini reddettim. Kulübün üst yöneticisi Karl-Heinz Rummenigge ve dönemin başkanı Uli Hoeness ile görüştüm. Kulübün bana ihtiyacı olduğunu ve Messi, Barcelona için neyse benim de Bayern Münih için o kadar önemli olduğumu söylediler. Özellikle Real Madrid beni çok istedi. Bayern’in ne kadar bonservis istediğini bilmiyorum ancak sonunda burada kaldığım için mutluyum."

Bayern Münih formasıyla 14 kupa kazanan Ribery, "sözleşmesinin biteceği 2016-2017 sezonu sonrası ne yapacağı" sorusuna verdiği "Doğrusu ben de bilmiyorum. Şu an önümdeki iki yıla odaklandım. Ben ve ailem Münih’te mutluyuz. Belki de yönetim, 2017’den sonra bana altyapı takımında bir görev verir. Önerilere açığım" yanıtıyla sözleşmesi sona erdikten sonra futbolu bırakabileceğinin sinyalini verdi.

AA

Haberin Devamı