Gündem Van'da depremzede binalarına ücretsiz kömür

Van'da depremzede binalarına ücretsiz kömür

Paylaş
Van'da depremzede binalarına ücretsiz kömür

Van'da dondurucu soğuklar iyice etkisini hissettirmeden konutlarına yerleşmeye çalışan aileler, su sorunun çözülmesini beklerken SYDV'de her apartmana 5 ton kömür yardımında bulunuyor

Van’da geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım’da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yapımına başlanan 17 bin 471 konuttan 15 bin 323’ünün yapımı tamamlandı.

Haberin Devamı

Büyük yıkıma neden depremin yıldönümü olan 23 Ekim tarihinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katıldığı anahtar teslim töreniyle evlerine kavuşan depremzedeler, yeni evlerine yerleşmeye devam ediyor.

Suların akmamasına ve ısınma sorunu yaşanmasına rağmen depremzedeler yeni konutlarına kavuştukları için mutlu olduklarını belirtti. Ancak aileler, en büyük sıkıntı olan su sorununun da bir an önce çözülmesini bekliyor.

BİNALARA 5’ER TON KÖMÜR

Depremzedeler yeni evlerine taşınmaya devam ederken, kışlık yakacağın bir bölümü ise SYDV tarafından karşılanıyor. SYDV tarafından, çoğu 5’er katlı 20"şer daireli olan her binaya 5’er ton kömür veriliyor. Ayrı kalorifer dairelerinin bulunduğu apartmanlarda henüz doğalgaz bağlantıları bulunmuyor. Yetkililer, kömürlerin ücretsiz dağıtıldığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)