Muradiye Van'da yol üstünde yürüyen 60 kaçak, yakalandı

Van'da yol üstünde yürüyen 60 kaçak, yakalandı

Paylaş
Van'da yol üstünde yürüyen 60 kaçak, yakalandı

Van'da yol üstünde yürüyen 60 kaçak, yakalandı

Seracettin SEÇKİN/MURADİYE (Van), (DHA)- VAN'ın Muradiye ve Çaldıran ilçeleri arasındaki yolun üzerinde yürüyen Afganistan ve Pakistan uyruklu 60 kaçak, devriye görevi yapan jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Jandarma ekipleri, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri arasındaki Açıkol Mahallesi yakınında bulunan karayolunda devriye görevi yaptıkları sırada, yol üzerinde yürüyen kalabalık bir grup gördü. Grubun önüne kesen jandarma, yaptığı kontrollerde gruptakilerin yurda yasa dışı yollarla giriş yapan Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçaklar olduğunu belirledi. Yakalanan 60 kaçak, işlemleri için ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, grupta bulunan Afganistan uyruklu Kal Mamed, 13 gün önce Afganistan'dan yola çıktıklarını belirtti. Mamed,"Yürüyerek Türkiye'ye giriş yaptık. Yolculuğumuz sırasında sadece su içtik. Açtıktan artık yürüyemez duruma geldik. Afganistan ve Pakistanlı 60 kişiyiz. Ankara'ya gidecektik. Ancak jandarma bizi yakaladı" dedi.
Jandarma ekipleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen kaçaklara, polis tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi. Kaçaklar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı