Türkiye (Son Dakika) 'Vatana, millete hayrı yoktu, öldürdüm'

'Vatana, millete hayrı yoktu, öldürdüm'

Paylaş
'Vatana, millete hayrı yoktu, öldürdüm'

Adana'da Cemil Yıldız'ı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Müjdat Canlı, emniyetten çıkarılırken, 'Vatana, millete hayrı olmayan bir insandı' dedi

Adana Merkez Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi 8213 Sokak’ta dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, ’uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası’nda yapılan değişiklikten yararlanıp, tahliye olay Cemil Yıldız (36), oto yıkama yağlama servisi çalıştıran Müjdat Canlı (28) ile karşılaştı. Aralarında, ’polise ihbar etme’ nedeniyle çıkan kavgada Müjdat Canlı, belinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla Cemil Yıldız’ı öldürdü.

Haberin Devamı

Olaydan sonra suç aleti tabancayla yakalanan Müjdat Canlı, polisteki ifadesinde Cemil Yıldız’ın kendisini tehdit ettiğini, olay sırasında da tabancayla yolunu kestiğini ileri sürüp, ölmemek için cinayet işlediğini savundu. Canlı şöyle dedi: "İşyerimin önünde uyuşturucu satıyordu. Uyarmama rağmen satmaya devam etti. Benim ekmeğimle oynadı. Sonra narkotikçilerin operasyonunda yakalandı. İhbarı benim yaptığımı sanıp, kin beslemiş. Cezaevinden çıktıktan sonra tehdit mesajları gönderdi. Ben de korkudan tabanca taşımaya başladım. Olay günü de evin önünden geçiyordum, tabanca çekip, bana doğrulttu. Tetiğe bastı, ama silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine tabancamı çekip peş peşe ateşledim."

’İŞYERİMİN ÖNÜNDE UYUŞTURUCU SATIYORDU’

Haberin Devamı

Cinayet Bürosu’ndaki sorgusu tamamlanan Müjdat Canlı, bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Canlı, Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılışı sırasında da, "Vatana millete hayrı olmayan bir insandı. Pişman değilim. Benim iş yerimin önünde uyuşturucu satıyordu" diye konuştu.

Cemil Yıldız’ın cenazesi ise, yakınları tarafından teslim alınarak Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DHA