Ekonomi Vatandaş kira öder gibi ev alacak

Vatandaş kira öder gibi ev alacak

Paylaş
Vatandaş kira öder gibi ev alacak

Konutta vade ilk kez 240 aya çıktı! Emlak Konut GYO, KONUTDER ve GYODER konutta ikinci büyük kampanyaya başladı. Kampanya sayesinde ilk kez 240 ay vadeyle ev alınacak

Darbe girişiminden sonra yaptıkları kampanyayla sektöre hareket getiren Emlak Konut GYO ve GYODER, cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası için kolları sıvadı. KONUTDER’in de tüm üyeleriyle destek verdiği bu kampanyayla vatandaşlar, 240 ay vade kullanarak 0.75 ve 0.80 faizle konut sahibi olabilecekler. Kampanyadan faydalanmak isteyenler 20 yıllık kredi için bankalara başvuracaklar. 1 Şubat’ta başlayacak kampanya, 30 Mart’ta sona erecek. Bu kapsamda yüzlerce projeden, binlerce konut arasında seçim yapmak mümkün olacak.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, 2016’yı bir önceki yıla göre satışlarını artırarak bitirdiklerini söyleyerek, “2017’de de 2016’daki satışları geçeceğimizi umuyoruz” dedi. Konut fiyatlarının 2017’de bir miktar artacağına dikkat çeken Çelik, “Girdi maliyetleri dövizin de etkisiyle yükseldi. Enflasyon ve genel faizlerde artış bekliyoruz. Bu ortamda vatandaşların ev almasını kolaylaştırmak için birtakım çalışmalar yaptık. 1 Şubat'tan itibaren kolaylaştırıcı tedbirler alarak kampanyamızı başlatacağız. Vadeler 240 aya kadar çıkacak. Bu kampanyanın uzatılıp uzatılamayacağını ise 30 Mart'ta oturup tekrar değerlendireceğiz” diye konuştu.

‘BÜYÜK FEDAKARLIK’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise bu kampanyayı sektörün birliktelik içinde düzenlediğini belirterek, “Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomik bir savaş içine girdi. Ancak şunu net söylemek istiyorum. Burada firmalarımız, bankalarımız, dövizin yüzde 25-30, inşaat maliyetlerinin yüzde 10-15 artmasına, faiz artırımına, not düşürülmesine rağmen vadesini 240 aya çıkarıyor ve faiz oranını aşağı çekiyor. Bu, büyük fedakarlık ve büyük güç birliğidir” diye konuştu.

‘KAR DEĞİL, AR DÖNEMİ’

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de, “Bu dönem kar değil, ar dönemi. Alıcıların konutlara ulaşması için taşın altına gövdemizi koyduk” şeklinde konuştu.

KUTU: KREDİLENDİRMEYİ BANKA YAPACAK

Avni Çelik, kampanya dahilinde kredilendirmenin bankalarla yapılacağını söyleyerek, “Yoksa biz bankacılık yapmayacağız. Finansman bankaların işi. Bu vade oranı Cumhuriyet tarihinde ilk” dedi.

Haberin Devamı