Magazin Vatanım Sensin geceye damga vurdu

Vatanım Sensin geceye damga vurdu

Paylaş
Vatanım Sensin geceye damga vurdu

'Vatanım Sensin'in dünkü bölümünde tüyler adeta diken diken oldu. Mustafa Kemal'in emirlerini yerine getirmek için İstanbul'da konuşma yapan Rıza Bey Twitter'da gündem oldu

Kanal D'nin sevilen dizisi 'Vatanım Sensin'in dünkü bölümü ile sosyal medyada kelimenin tam anlamıyla yer yerinden oynadı.

Mustafa Kemal düşmanı Mirliva Tevfik, İstanbul mebusu Rıza Bey'i yanına çekmek için "oğlunu öldürürüz" demişti.

Rıza Bey'in oğlu ise, babasına "sakın vatanı satma baba, şerefimle şehit olmak istiyorum" deyince, Rıza Bey, Misak-ı Milli'nin kabul edilmesi için coşkulu bir konuşma yaptı. Bu konuşma sahnesi herkesi heyecanlandırdı.

VATANI SATACAK SANILIYORDU

Birçok önemli olayın yaşandığı bu bölümde dikkat çeken noktalardan biri Rıza Bey oldu. Bilindiği üzere Rıza Bey diziye yeni giren bir karakterdi. Vatan için Mustafa Kemal tarafından görevlendirilen Rıza Bey, İstanbul'da Meclis-i Mebusan'ın başkanlığını yapacak ve Misak-ı Milli kararlarının kabul edimesini sağlayacaktı.

Kara Fatma, Cevdet, Yakup ve Azize'nin de birçok emek ve uğraşı sonucunda İstanbul'a güvenli bir şekilde gönderilen Rıza Bey, hiç umulmadık şekilde karşılarına çıktı. Rıza Bey, vatanı satacak sanılıyordu ama oğlundan aldığı mektupla vatanına sonuna kadar sahip çıktı.



TWİTTER ADETA YIKILDI

Rıza Bey'in İstanbul'daki konuşma sahnesi sosyal medya kullanıcılarını da heyecanlandırdı. Twitter'da gündem bir anda 'Vatanım Sensin' oldu.

Haberin Devamı