Dünya Vatikan yönetiminde görev değişimi

Vatikan yönetiminde görev değişimi

Paylaş
Vatikan yönetiminde görev değişimi

Papa Franciscus, devlet sekreterliğine Başpiskopos Parolin'i atadı

Katolik aleminin önemli merkezlerinden Vatikan'da, ruhani lider ve Devlet Başkanı Papa Franciscus, devlet sekreterliği görevine Başpiskopos Pietro Parolin'i atadı.

Haberin Devamı

Vatikan'da mart ayında yapılan Papalık seçiminin ardından Katolik aleminin 266. Papası seçilen Arjantinli Papa Franciscus'un göreve gelmesiyle bir süredir konuşulan Vatikan devlet yapılanmasındaki görev değişikliklerine bugün bir yenisi eklendi.

Papa Franciscus, 2006'dan bu yana devlet sekreterliği görevini yürüten 78 yaşındaki Kardinal Tarcisio Bertone'nin yerine, Venezuela nezdindeki Papalık Elçisi Pietro Parolin'i bu göreve atadı. 58 yaşındaki Başpiskopos Parolin, Emerit Papa 16. Benediktus tarafından 2009 yılında atandığı Venezuela'da Papalık Elçisi görevini yürütüyordu.

İtalya'nın Veneto bölgesinden olan Parolin, 1986 ile 1992 yılları arasında Nijerya ve Meksika'da görev yapmış, 2002-2009 yıllarında da Devletlerarası İlişkiler Bakanlığı'nda bakan yardımcısı görevinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

SKANDALLARIN ARDINDAN TOPARLANMA

Papa Franciscus'un, Bertone'den 15 Ekim'e kadar görevde kalmasını istediği, Parolin'in bu tarihten sonra yeni görevine başlayacağı bildirildi.

Vatikan devlet yönetiminin zirvesinde yapılan bu değişikliğin yanı sıra Papa, Dışişleri Bakanlığı görevine de Monsenyör Dominique Mamberti'nin yerine Monsenyör Giovanni Angelo Becciu'yu atadı.

Arjantinli Papa, önceki gün de Vatikan Şehir Yönetimi'nde değişikliğe giderek, Vatikan Valiliği Genel Sekreterlik görevine, Monsenyör Giuseppe Sciacca'nın yerine Fernando Vergez Alzaga'yı getirmişti.

Papa Franciscus'un, son yıllarda gerek pedofili gerekse Vatikan Bankası IOR'daki skandallar ve son olarak da kamuoyunda Vatileaks olarak bilinen önceki Papa 16. Benediktus'un ofisinden bazı belgelerin çalınması skandallarıyla sarsılan Vatikan'ı, bu değişikliklerle toparlamak istediği yorumları yapılıyor.

AA